16 Ağustos 2024 23:46

EMEP İzmir'de yangın bölgesinde: Teknolojiyle övünen iktidar yangınlara müdahale edemiyor

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar ve beraberindeki heyet yangın bölgesine gitti. EMEP heyeti "Her türlü 'kudrete' sahip iktidar yangına müdahale etmiyor" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir’de Yamanlar Dağı'nda dün gece başlayan yangın Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerini de etkiledi.Köy ve mahallelere ulaşan, evlerin yanmasına, köy ve mahallelerin boşaltılmasına yol açan yangın hâlâ söndürebilmiş değil.

Halk bazı mahallelerde ellerinde pet şişelerle, evlerinden hortum çekerek yangına müdahale etmeye çalıştı.Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar ile il ve ilçe yöneticileri İzmir'de yanan bölgeleri ziyaret ederek halk, itfaiyeci, esnaf ve muhtarla görüştü.

 

 

“NE HAVADAN NE KARADAN MÜDAHALE YETERLİ DEĞİL”

Konuya ilişkin konuşan Emek Partisi İzmir İl Başkanı Elif Çuhadar yangına müdahalenin yetersiz kaldığını belirterek, "Vatandaşların pet şişelerle evlerini korumak zorunda kaldığına tanıklık ediyoruz. Ne havadan ne de karadan müdahale yeterli. Belediyenin olanakları üzerinden yürütülmeye çalışılıyor ancak vatandaşların kendi arasındaki dayanışma da önemli" dedi.

PET ŞİŞELERLE MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Emek Partisi olarak yangın bölgesindeki vatandaşlarla dayanışma içinde olduklarını belirten Çuhadar, "Yangın çok geniş bir alanda devam ediyor. Devletin bütün olanakları ile seferber olması gerekiyor. Yanan çok sayıda ev var. Barınma başta olmak üzere ortaya çıkan pek çok sorun var. Bu sorunların da hızlıca ivedilikle çözülmesi gerekiyor" dedi.

“HER TÜRLÜ KUDRETE SAHİP İKTİDAR YANGINA MÜDAHALE ETMİYOR”

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan da İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, bir an önce bu yangının söndürülmesi gerektiğini dile getirdi. Ziyaret ettikleri mahallelerde halkın ellerinde kovalarla, pet şişelerle, kazmalarla küreklerle yangına müdahale etmeye çalıştıklarını belirten Aslan, "Halkımızın yeterli müdahalenin olmadığı, yeterince arazöz, yeterince havadan yangın söndürme uçak ve helikopterlerin gelmediğine dair ifadeleri söz konusu.Buradan iktidara seslenmek istiyoruz. Her türlü kudrete sahip olduğunu söyleyen yuvasındaki karıncayı bulup çıkarabilecek teknolojik imkana sahip olan iktidar İzmir gibi metropol bir kentin etrafında başlayan yangına 24 saat geçmesine rağmen halen müdahale etmiş yangını, kontrol altına almış, söndürmüş değil. Burada yanan evler var. Yanan canlılar var. Yangın mahallelere kadar ulaşmış durumda. Hâlâ tehlike geçmiş durumda değil" dedi.

Bugün parlamentoda Can Atalay'ın vekilliğinin iade edilmesini isteyen vekillere yönelik saldırılara tanık olduklarını dile getiren Aslan, "Bu ülkede patronlara milyarlarca lira kaynak aktaran, onların vergilerini affeden onlara yeni kaynaklar sağlayan iktidar orman yangınları karşısında ne yazık ki yeterli önlemleri almıyor, kaynak ayırmıyor. Orman işçilerinin sayısı azaltılıyor. Yine araçların sayısı azaltılıyor. Helikopter uçak alınmıyor. Arazöz alınmıyor yeterli altyapı ve imkanlar sağlanmıyor.Buradaki yangının sorumlusu hiç kuşkusuz söndürmeyenlerdir. Acil olarak müdahale etmeyenlerdir" ifadelerini kullandı.Her yaz ülkenin on binlerce dönüm orman alanının yandığına dikat çeken Aslan, "Bunun karşısında sadece vaatler sunan bir iktidar var. Gelsinler İzmir halkına sorsunlar. 24 saat geçmesine rağmen hâlâ yangın sürüyor. Gelsinler vatandaşların tepkilerini görsünler. Bir an önce buradaki yangına çok acil bir biçimde müdahale edilmeli. Yakın illerden itfaiye araçlarıyla personelle hava ve kara araçları ile İzmir'in göbeğindeki yangının söndürülmesi için bir kez daha çağrı yapıyoruz" dedi.

(İzmir/EVRENSEL)

Reklam