17 Ağustos 2024 01:58

Orman yangınları devam ediyor, yerel yöneticiler Bakan'a ulaşamıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, yangınlara hava müdahalelerinin yetersiz kaldığını açıkladı. Zeybek “Bakanlık kademesinin iletişime kapalı olması kabul edilemez" dedi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek İzmir, Manisa ve Aydın’da iki gündür süren yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Bölgedeki belediyelerin tüm imkanlarıyla yangınlara müdahale ettiğini söyleyen Zeybek, 3.500 hektarı aşkın bir alanın yangından doğrudan etkilendiğini açıkladı.

Zeybek, "Hava müdahalelerinin yetersizliği ve Bakanlık kademesinin iletişime kapalı olması kabul edilir bir şey değildir. Atanmış bakanlarınız çağrılarımıza dönmüyorlar" dedi.

Sosyal medya hesabından "Merkezi yönetim ve yerel yönetimler birlikteliğinin önemini defalarca kez anlattık" diyen Gökan Zeybek'in açıklaması şöyle:

"İzmir, Manisa ve Aydın’da iki gündür süren yangınlara müdahale noktasında bölgedeki Belediyelerimiz tüm imkanlarıyla mücadele veriyorlar. Şu ana dek yaklaşık 3.500 hektarı aşkın bir alan yangından direkt olarak etkilenmiş durumda.

Hava müdahalelerinin yetersizliği, helikopter çalışmalarının durdurulması ve Bakanlık kademesinin iletişime kapalı olması kabul edilir bir şey değildir. Söz konusu siyaset değil; yurttaşlarımızın canıyken atanmış Bakanlarınız çağrılarımıza dönmüyorlar.”

"CEMİL TUGAY BAKAN'A ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Bakan İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Oyuncu Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Kadınlar sordu, Aile Bakanlığı geçiştirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa