17 Ağustos 2024 10:51
Son Güncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2024 22:28

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 8 aktif orman yangını var

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, önceki gün ve dünden devam eden yangınlar olduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde aktif yangın sayının 8’e çıktığını söyledi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı akşam saatlerinde gazetecilere açıklama yaparak ülke genelindeki orman yangınlarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yumaklı, "Gün içerisinde yaptığımız bilgilendirmede aktif 5 yangınının olduğunu söylemiştik. Aydın, İzmir Karşıyaka, Manisa Gördes, Bolu, Göynük ve Karabük, Ovacık. Bu Aydın Bozdoğan haricindeki 4 yangının zaman zaman enerjisini düşürdük. Meteorolojik olaylar, rüzgarın çok şiddetlenmesi ya da kararsız bir şekilde farklı yönlere esmesi sebebiyle zaman zaman enerjiler yükselmişti. Gün içerisinde arkadaşlarımız gerçekten çok ciddi mücadele ettiler. An itibariyle enerjisi düşürüldü diyebilirim" dedi.

Yumaklı şunları söyledi:

"İzmir Yamanlar'da gün içerisinde değişmekle beraber 3 uçak, 15 helikopter 60 arazöz ve 390 personel çalışmaya devam ediyor. Ben bunları söylerken direkt yangına müdahale eden arkadaşları ve ekipmanları söylüyorum. Onun dışında valiliklerimizin diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yerel yönetimlerinde bizlere katkı ve destekleri oluyor. Maalesef tabii biz bunları konuşurken tabii hatırlarsanız bazı uyarılar yapmıştık. Gün içerisinde 3 tane yangın oldu. Bir tanesi İzmir Menderes ve baraj yanında, hemen orada da 6 uçak 4 helikopter, 22  aracıyla 160 personel görevlendirdi. Tabii tüm bunlar bizim güçlerimizin de bölünmesine sebep oluyor. Enerji nakil hattı kaynaklı olduğunu tespit etti buradaki yangını arkadaşlar. 16.45’te başladı, 16.55’te ilk müdahale yapıldı. Şu anda da müdahale sürüyor. Biz de buradan İzmir'e gideceğiz. İkinci yangın Uşak Eşme'de başladı, 13.19’da çıktı 13.30’da müdahale edildi. Ormanlık alanda başladı, burada da 3 helikopter, 14 arazöz ve 79 personel görevlendirildi. İzmir Karaburun buraya gelirken bundan 15-20 dakika önce bunun da ihbarı yapıldı. Buraya da arkadaşlarımız şu an planlamalarını yapıyorlar. Şu anda 8 aktif yangınımız var. Bunlardan dördünün enerjisi düşürülmüş vaziyette şu anda içinde bulunduğumuz Aydın da dahil olmak üzere. Diğer üçü ile ilgili çalışmalar devam ediyor."

"AZERBAYCAN’DAN UÇAK GELİYOR"

Azerbaycan’dan yangın söndürme uçağı geleceğini söyleyen Bakan Yumaklı, "Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bir yangın söndürme uçağının Türkiye'ye tahsis edildiğini belirtti. B200 model bir yangın söndürme aracı saat 23.00 itibariyle Adnan Menderes Havalimanı'na inmiş olacak" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Niğde Milletvekili Gürer: Tarımsal destek az, sorunlar derinleşiyor

SONRAKİ HABER

İsrail'in Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda 10 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa