17 Ağustos 2024 15:31

CarrefourSA deposundaki eylem altıncı gününde: Bizi mesajlarla tehdit ediyorlar

Esenyurt’ta CarrefourSA deposunda çalışan DGD-SEN üyesi iş yeri temsilcileri işten atıldı, başlattıkları direniş 6’ncı gününde sürüyor. İşçiler, “Biz buradayız ama muhatap yok” dedi.

Fotoğraf: DGD-SEN

Paylaş

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi iş yeri temsilcilerinin işten atılmasının ardından başlatılan eylem altıncı gününde sürüyor.

İşçiler, “Bizi mesajlarla tehdit ediyorlar. İşten mi çıkarıldık, burada mıyız, izinli miyiz hiçbir şey bilmiyoruz. Biz buradayız ama muhatap olacağımız kimse yok” açıklamasını yaptı.

Esenyurt'ta bululan CarrefourSA deposunda çalışan DGD-Sen üyesi işçiler, işten atılanların geri alınması ve maaşlarına zam yapılması talebiyle 6 gündür eylem yapıyor.

Eylemin altıncı gününde yapılan açıklamada, “Esenyurt CarrefourSA depo çalışanları olarak eylemdeyiz, grevdeyiz. Zam talebimiz oldu, karşılanmadı. Karşımızda bir muhatap bulamadık. İşten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınmasını istedik buna da olumlu bir yanıt alamadık.  Altı gündür direniyoruz” denildi.

“Dün depoyu biz buradayken, içeride eşyalarımız varken kilitlediler” diyen işçiler “Bizi mesajlarla tehdit ediyorlar. İşten mi çıkarıldık, burada mıyız, izinli miyiz hiç bir şey bilmiyoruz. Biz buradayız ama muhatap olacağımız kimse yok. Mesajlarla, attıkları numaraları arıyoruz fakat açmıyorlar. Biz yalnız bırakıldık, siz bizi yalnız bırakmayın” çağrısı yaptılar. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Karabük’teki 2 orman yangınından 1’i kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: 6284’ü etkin uygulayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa