17 Ağustos 2024 16:33

AKP'liler Meclis'te muhalefete saldırdı, Bahçeli "AKP gereğini yapmıştır" dedi

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meclis'teki Can Atalay görüşmelerinde AKP milletvekillerinin saldırısıyla ilgili, "AK Parti, MHP olmadan da gereğini yapmıştır" dedi.

Fotoğraf: Osmancan Gürdoğan/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefetin Can Atalay ile ilgili verdiği Meclis'te genel görüşme talebinin oy çokluğu ile reddedilmesine ilişkin, “Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır” dedi.

Bahçeli, "Cumhur İttifakı’nın kurucularından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış, takdire şayan bir duruşla haksızlığa, hukuksuzluğa ve eşkıyalığa müsaade etmemiştir. Küçük ortak nerede diyenler ağızlarının payını almış, biz olmadan da milletimizin beklentisine müzahir bir karar alınmıştır. Bunun yanı sıra dünkü oylama Türkiye’nin birinci partisi olarak AK Parti’yi tekraren işaret ve teyit etmiştir" ifadelerini kullandı.

AYM YİNE HEDEFTE

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin "yok hükmünde" kararı veren Anayasa Mahkemesi'ni de sert ifadelerle hedef alan Bahçeli, "Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir" diyerek, "Oturuma katılmadık, çünkü Türkiye ve Türk milleti aleyhine periyodik kararlar alan Anayasa Mahkemesi’nin nasıl bir tezgahın faili olduklarının apaçık deşifresi görülsün istedik" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Artvin’de halk madene karşı imza topladı

SONRAKİ HABER

AB’nin lityum planına halk freni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa