17 Ağustos 2024 22:55

İzmir'de Onur Mahallesi alevlere teslim: Yurttaşların yiyecek ve barınma sorunu var

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki heyet yangın bölgesinde ziyaretlere devam ediyor. Bayraklı ilçesindeki Onur Mahallesi'ne giden heyet "Yiyecek ve barınma sorunu var" dedi.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Reklam

Emirhan DURMAZ
İzmir

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yer alan Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde meydana gelen yangın üçüncü gününde etkilerini göstermeye devam ediyor. 16 Ağustos akşamüstü itibarıyla yerleşim alanlarına sıçrayan yangında, uydudan alınan görüntülere göre 4 bin 312 hektarlık alanın etkilendiği kaydedildi.

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan ve İzmir il yöneticileri yangından etkilenen bölgeleri ziyaret ederek halk, itfaiyeci ve muhtarlarla görüştü.

Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda yer alan mevkiide Karagöl istikametine doğru ilerlendiğinde rüzgarın etkisiyle parça parça alevlere rastlanırken, Karşıyaka Belediyesine ait Gençlik Merkezi’ne yaklaşan alevler havadan müdahale ile söndürüldü. Öte yandan, 16 Ağustos sabah saatlerine kadar yangının etkisini devam ettirdiği Bayraklı Onur Mahallesi’nde ise 17 evin kül olduğu kaydedilirken, mahalleli geciken müdahaleye tepkilerini dile getirdi.

“YURTTAŞLARIN BARINMA VE SICAK YEMEK SORUNU VAR”

Yangın alanında değerlendirmelerini aktaran EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, “Onur Mahallesi’ndeyiz. Burada 17 ev yanmış durumda. Burada yaşayan insanlar zamanında müdahale edilmediğini söylüyor ve tepki gösteriyorlar. Aradan 24 saat geçmesine rağmen henüz insanlara barınacak bir yer temin edilmiş değil, akrabalarının yanında kalıyorlar. Konutları yanan insanlar bir an önce evlerinin yapılmasını yahut evlerinin bedeli konusunda maddi yardımların kendilerine ulaştırılmasını talep ediyorlar. Evler, bahçeler, eşyalar ve hayvanlar kül olmuş durumda. Buradaki vatandaşlarımızın sorunları çok çabuk bir şekilde çözülmeli. Barınma dışında yiyecek sorunu da var. Kızılay aracı burada ancak sıcak yemek yerine, ekmek arası öğünler veriliyor” diye konuştu.

“KAYNAKLAR KAPİTALİSTLERE AKITILIYOR, HALK SAATLERCE YANGIN SÖNDÜRME ARACI BEKLİYOR”

Öte yandan ülkenin yüzde 27’sinin ormanlardan oluştuğunu vurgulayan Aslan, “Bugün İzmir’de orman yangınlarına zamanında müdahale edilmediğini bir kez daha gördük. Yangın çok kısa sürede yerleşim yerlerine ulaşıyor ama ne yazık ki gerek bakanlık gerekse yerel yöneticiler yeterli çaba içerisinde değiller. Araç gereç ve uçak sayısı yeterli değil. Bu ülkenin kaynakları kapitalistlerin kasalarına akıtılırken, Cumhurbaşkanı filosunda 7 uçak varken, bakanları uçaklarla seyahat ederken Onur Mahallesi’nde insanlar bir yangın söndürme aracı için saatlerce bekliyor. Türkiye ormanlarını koruyamıyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak görüştüğümüz Onur Mahallesi sakini Fatih Çelik ise mahallenin yakınındaki tepenin 13 Ağustos’ta yanmaya başladığını belirterek, “Bu yangın daha buraya ulaşmadan söndürülebilirdi. Önlem alınabilirdi. Mahalle komple gitti. Burada çok büyük bir ihmal var” diye konuştu.

Reklam