18 Ağustos 2024 10:52

CarrefourSA depo işçileri: Direnişimizi sürdüreceğiz

Çalışma koşullarında iyileştirme ve zam yapılması talep ettikleri için işten çıkarılan ve bir haftadır eylemde olan CarrefourSA depo işçilerinin direnişi sürüyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin, iş koşullarında iyileştirme ve zam talebinde bulunmalarının ardından 6 kişi işten atılmıştı. Bunun üzerine CarrefourSA deposunda çalışan işçilerin tamamına yakını aynı gün, hem 6 işçinin işine son verilmesini protesto etmek hem de iş koşullarının iyileştirilmesi ve zam talebiyle toplu olarak iş bıraktı. İş bırakan işçiler, her gün çalışma saatlerinde deponun önünde bir araya gelerek eylem yapıyor.

İş bırakan işçilerden Gülşah Şahin ve DGD-Sen İşyeri Temsilcisi Atılgan Erdoğmuş, çalışma koşullarına ve taleplerine ilişkin MA’ya konuştu.

Depoda 3 aydır çalıştığını ancak buradaki sorunların 3 yıldır devam ettiğini belirten işçilerden Gülşah Şahin, artık yaşanan sorunlara karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Şahin, “İşi bıraktık ve kadınlar olarak bütün baskılara, haksızlıklara karşı arkadaşlarımızla birlikte mücadele veriyoruz” dedi.

“SAĞLIĞIMIZDAN OLDUK”

İşyerinde çalışma koşullarına ve baskılara karşı itiraz eden kadınların daha zorlu işlerde görevlendirildiğine işaret eden Şahin, “Bazılarımızın bel fıtığı, bazılarımızın da boyun fıtığı var. Tozdan, kirden ve bakteriden dolayı çoğumuz hastayız. İçeride havalandırma olmadığı için hepimizde öksürük mevcut ve bu nedenle de sağlığımızdan olduk” diye belirtti.

“DİRENECEĞİZ”

DGD - Sen İşyeri Temsilcisi Atılgan Erdoğmuş ise depoda 5 aydır çalıştığını belirterek, iş bırakma sürecini anlattı. Sendika ile anlaşarak bu direnme kararını aldıklarını dile getiren Erdoğmuş, maaşlarına iyileştirme yapılması, iş güvenliğinin sağlanması ve sağlıklı bir ortamda çalışma koşullarının oluşturulmasını istediklerini söyledi. Erdoğmuş, “İşverenlerin ciddi bir baskısına maruz kaldığımız için tepki gösterdik. Bu koşulların düzeltilmesini isteyen 6 arkadaşımız işten çıkarıldı. Taleplerimiz arasında işten çıkarılanların işe iade edilmesi de var. Taleplerimizin hepsi kabul edilene kadar buradaki direniş devam edecek. Ne sendika geri adım atacak, ne de bizim sendikayla aramızdaki bağ kopacak” diye konuştu.

Sendikal hakları için mücadele etmeye devam edeceklerinin altını çizen Erdoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “CarrefourSA dışında işçilerin hakları için birçok yerde direnişteyiz. Eğer bu direnişi sonuca ulaştırırsak, birçok emekçi ve işçi için örnek olacağız. Mücadelemizi başarıya ulaştırana kadar direnişimiz devam edecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 7 jeotermal kaynak arama ve işletme sahası için ihale yapılacak

SONRAKİ HABER

CHP’li Bulut: Saray'ın bir yıllık masrafı 723 bin asgari ücret, bir milyon emekli maaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa