18 Ağustos 2024 12:46

EMEP Ordu: “Meclis’teki saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, TBMM'deki saldırıyı kınayarak, “AKP, Meclis'i Saray'ın vesayet kurumuna dönüştürmeyi dayatıyor!” diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Can Atalay kararının mecliste görüşülmesi sürecinde TİP’li vekil Ahmet Şık’a AKP’li vekillerin saldırması üzerine tepkiler sürüyor.

TİP Hatay Milletvekili olarak seçilen Can Atalay'ın, milletvekilliğinin düşürülmesini yok hükmünde olduğunu ilan eden Anayasa Mahkemesi kararına rağmen, Saray iktidarının hukuksuzlukta direttiğini ve bugün Meclis Genel Kurulu’nda muhalefet vekillerine yönelik saldırının önünü açtığını yaptığı basın açıklamasıyla dile getiren EMEP Ordu İl Başkanı Yasin Uzun da yaşananlara tepki gösterdi.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, "TBMM Genel Kurulu'nu yönetme sırasının Gülizar Biçer Karaca’da olmasına rağmen oturumu Bekir Bozdağ'ın yönetmesi Saray iktidarının kendi hukuk tanımaz politikalarını dayatma tutumudur. Haklı olarak itirazla karşılanan bu karar gerginliği tetiklemiştir" dedi.

Uzun, kürsüde konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık' a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Tek adam iktidarının halkın iradesi ve AYM kararı karşısında ısrar ettiği bu tutum, bir tükenişin de işaretidir. Hem sandıkta hem de hukuk karşısında kaybeden iktidarın elinde saldırganlık dışında bir şey kalmamıştır" dedi.

Uzun, Can Atalay'ın halkın vekili olduğunu vurgulayarak, “Can Atalay’ın hakları iade edilerek milletvekili olarak göreve başlaması sağlanmalıdır. Meclis’in, Saray’ın vesayet kurumu haline getirilmesi kabul edilemez. Darbe dönemleriyle yarışan uygulamalara imza atan ‘tek adam’ iktidarına işçi ve emekçiler teslim olmayacaktır. Emek ve demokrasi güçleri; işçiler ve emekçiler bu engeli de aşmak için birleşik halk cephesiyle yan yana gelmelidir" dedi.(Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bolu'daki orman yangını 72 saat sonra kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Bakan Yumaklı: Karşıyaka, Urla ve Göynük'deki yangınlar kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa