18 Ağustos 2024 12:48

Bakan Yumaklı: Karşıyaka, Urla ve Göynük'deki yangınlar kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınları kontrol altına alındığını duyurdu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’deki orman yangınları ile ilgili son duruma ilişkin açıklama yaptı. Yamanlar Seyirtepe’de yaptığı açıklamada Yumaklı, İzmir Karşıyaka Yamanlar ve Urla ile Bolu Göynük'deki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi. Manisa, Uşak ve Karabük’te ise yangının enerjisinin düşürüldüğünü dile getirdi. 

Yamanlar yangını hakkında konuşan Yumaklı, “Buradaki yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başlandı. Risk altında olunan yerlerle ilgili valilik boşaltma kararı verdi. Zarar gören ev ve can kaybı çok şükür yok. Hali hazırda, soğutma çalışmaları devam ediyor. Yeniden bir risk oluşmaması adına ekiplerimiz çalışmalara devam edecek” dedi.  

“MENDERES VE AYDIN KISMEN KONTROL ALTINDA”

İzmir Menderes’teki yangının sarp bir arazide olduğunu söyleyen Yumaklı, “Gece boyu arkadaşlarımız karadan olabildiği kadar müdahale etti. Yangının başlangıcından itibaren yangının enerjisi düşürüldü. Burası da kontrol altına alınmaya yakın. Aydın Bozdoğan'daki yangınla ilgili de 5 uçakla müdahale devam ediyor. 3 gündür çalışıyoruz. Bayrak direğini bile yerinden söken bir rüzgar var. Burası da kısmen kontrol altına alındı” diye konuştu.

“3 BÖLGEDE YANGININ ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ”

Yumaklı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Diğer yangın Manisa Gördes yangını çok geniş alana yayılmıştı. 1 uçak 10 helikopter ve çok ciddi kara gücüyle müdahale devam ediyor. Sadece bir alan kaldı. Burası da kontrol edildi bilgisi verilmeye en yakın yangınlardan. Karabük Ovacık'ta 2 helikopterle birlikte ulaşılamayan alanlara müdahale devam ediyor. Burasının da enerjisi düşürüldü. Yine burası da kısmen kontrol altına alındı. Uşak Eşme'de 4 helikopterle yangına müdahale ediliyor. Tek bir nokta kaldı. Yangının enerjisi düşürüldü. İnşallah gün içerisinde kontrol edildi bilgisini vermiş olacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu: “Meclis’teki saldırıyı şiddetle kınıyoruz”

SONRAKİ HABER

Fransız aktör Alain Delon 88 yaşında hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa