18 Ağustos 2024 14:16
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ağustos 2024 22:57

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde orman yangınları: 58 ev tahliye edildi

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor. Yatağan'da 58 ev tahliye edildi, arıcılık yapan baba ve oğlu gözaltına alındı.

Fotoğraf: Muğla Orman Bölge Müdürlüğü

Paylaş

Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki orman yangınlarına ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Ula'daki yangına müdahale için 11 uçak, 7 helikopter, 31 arazöz ve 210 personel görevlendirildi. Yatağan'da da yangın bölgesine 1 uçak, 5 helikopter, 23 arazöz ve 135 personel sevk edildi.

Yatağan'ın Nebiköy, Kayırlı ve Ramada köylerinde 58 ev tahliye edildi.

KÖYLÜLER TANKERLERLE SEFERBER OLDU

Yatağan'daki yangını söndürme çalışmalarına destek için köylüler seferber oldu. Köylüler traktörlerine bağladıklar tankerlerle kuyudan aldıkları suyu Kafaca Mahallesinde bulunan sulama göletine taşıdı. Helikopterler için su takviyesi yapan köylüler göletin sürekli dolu olmasını sağladı. 100’e yakın traktör aralıksız olarak gölete su taşıdı.

ARICILIK YAPAN BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALINDI

Yatağan'daki orman yangınıyla ilgili soruşturma başlatan jandarma, yangının kovanların bulunduğu bölgeden çıktığını belirledi. Arıcılık yapan M.Ş. (68) ve oğlu İ.Ş. (47) gözaltına alındı. Baba ve oğlunun arılara körük ile duman verirken yangına neden oldukları öne sürüldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Datça'da ise Batır Kızılbük mevkisinde çıkan orman yangınına sebebiyet verdiği değerlendirilen 1 şüpheli yakalanmıştır" bilgisini de paylaştı.

BAKAN YUMAKLI: ULA'DA KOLAYLADIK

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ula ilçesindeki Yangın Yönetim Merkezi'nde gazetecilere açıklama yaptı. Yumaklı, şunları kaydetti:

"Muğla'nın Ula ilçesinden bir yangın haberi geldi. Saat 13.25'te geldi, daha doğrusu İHA'ların tespiti. Saat 13.35'te arkadaşlar ilk müdahaleye başladılar. Halihazırda devam ediyor. Bizi endişeye sevk edecek herhangi bir şey yok. Ancak çok sık ve ulaşılamaz alanların bulunduğu bir bölge olduğu için arkadaşlarımızın müdahalesi ve mücadelesi gece boyunca devam edecek. Kolayladık, yani enerjisi bir bölümü itibarıyla düştü. Rüzgarın düşük olması bize büyük avantaj sağladı. Eğer o şekilde olmamış olsaydı, bu alan ve orman içinde çok ciddi bir tehlike oluşturabilirdi. Yarın öğlen civarında son kontrollerden sonra burayla ilgili de daha net bilgi verebileceğiz."

"EVLER TEDBİREN TAHLİYE EDİLDİ"

Yumaklı, Muğla'nın Yatağan ilçesinde saat 13.20'de başlayan yangına da 13.30'da müdahale edildiğini belirtti. Birbirine yakın, aralarında birkaç kilometre olan iki yerde birden yangının başladığını dile getiren Yumaklı, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımız her ikisine de müdahale ettiler. Yatağan'daki yangın için şu anda herhangi bir tehlike, yerleşim yeri tehlikesi yok. Yerleşim yerlerine yakın olduğu için Nebiköy, Kayırlı ve Ramada köylerinde 58 ev tedbiren tahliye edildi. Bir risk yok ancak yine de tedbirli olmakta fayda var. Bir bölümü itibarıyla bazı yolların kapatılması söz konusu olmuştu ama akşam rahatlayınca bu yollar da açılmış oldu." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li İlgezdi: Cezaevlerinde anneleriyle kalan kaç çocuk var açıklamıyorlar

SONRAKİ HABER

TTB’nin deprem bölgesi sağlık raporu: 18’inci ayda da sorunlar ciddi boyutta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa