18 Ağustos 2024 15:14

Köylülerin mücadelesi kazandı | Ergan köyündeki taş ocağına yürütmeyi durdurma kararı verildi

Erzincan’ın Ergan köylülerinin köye yapılacak taş ocağı ve şantiyesinin iptali için açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/Evrensel

Paylaş

Erzincan’ın Ergan köyü sakinlerinin köylerine yapılacak taş ocağı ve şantiyesinin iptali için açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar ilişkin açıklama yapan avukatlar Ümit Altaş ve Bülent Kolay, “Dava henüz bitmedi ama biz kazanacağız. Çünkü haklıyız; yaşamlarımıza, toprağımıza ve yaşamı paylaştığımız tüm canlıların geleceğine sahip çıkıyoruz” dedi.

Erzincan’da Ergan Kayak Tesislerine ismini veren ve tesislerin hemen yanı başında bulunan Ergan köyünde kurulmak istenen kalker ocağına karşı köylüler ve çevreciler mart ayından bu yana mücadele ediyor. 16. Bölge Karayolları Müdürlüğü ve Erzincan Valiliği ısrarıyla yapılmak istenen taş ocağı için ilgili kurumlar Erzincan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ‘Bölgede daha ekonomik başka bir alan yok’ şeklinde görüş bildirirken, Ergan Köyü Kalkınma ve Dayanışma Derneği köylülerle birlikte ocağa karşı hukuki süreci başlattı.

Taş ocağının iptali için köylüler adına dava açan Avukat Ümit Altaş ve Avukat Bülent Kolay bir yıldır sürdürülen ve tüm Erzincanlılara örnek olacak hukuk mücadelesinin olumlu sonucunu aldıklarını duyurdu. Açıklama yapan avukatlar valiliklere dilekçeler verdiklerini, dava açtıklarını, savcılık önünde savunma yaptıklarını, bilirkişiler önünde köylülerden aldıkları güçle beraber geri adım atmadan taleplerini dile getirdiklerini söyledi.

Avukatların açıklaması şöyle devam etti: “Kalker Ocağı ve Santrali’nin iptali için açtığımız davada mahkeme, kesin olmak üzere yürütmeyi durdurma kararı verdi. Davalı İdarenin itiraz etme hakkı yok. Bu kararla beraber resmi olarak santral ve ocak projesi durdurulmuş oldu. Bu karar davanın bittiği anlamına gelmeyip yargılama süreci devam etmektedir. Bu karar sonrasında son bir kez savunmalarımızı yapacağız ve davalı İdare’nin sunacağı karşı beyanlara da cevaplarımızı ve itirazlarımızı sunacağız. Sonrasında da mahkeme nihai kararını verecek. Elbette dava henüz bitmedi ama biz kazanacağız. Çünkü haklıyız; yaşamlarımıza, toprağımıza ve yaşamı paylaştığımız tüm canlıların geleceğine sahip çıkıyoruz. Bu zorlu hukuk mücadelesini baş eğmeden yürütmemizin cesaret kaynağı köylülerimizdir. Hepsine ayrı ayrı çok çok teşekkür ediyoruz. Daha bitmedi ama biz kazanacağız!” (Erzincan/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya Yaylımlı’daki mera alanları deprem bahanesiyle imara açıldı

SONRAKİ HABER

İzmir’de evi yanan vatandaş: Vergimizi veriyoruz, neden destek olmuyorlar?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa