18 Ağustos 2024 20:05

Libya Merkez Bankası yöneticisi kaçırıldı, işlemler askıya alındı, yeni başkan seçilecek

Libya Merkez Bankası, yöneticisi Musab Muslim'in kaçırılması sebebiyle tüm işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Libya Başkanlık Konseyi ise bankaya yeni başkan seçilmesine karar verildiğini açıkladı.

Trablus şehri | Fotoğraf: Ziad Fhema/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Libya Merkez Bankası, yöneticilerinden birinin kaçırıldığını ve bu sebeple tüm işlemlerini askıya aldığını açıkladı. Libya Başkanlık Konseyi, bankaya yeni başkan seçilmesine karar verildiğini duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamada, Bilgi Teknolojileri Müdürü Musab Muslim'in bu sabah evinin önünden kimliği belirlenemeyen kişilerce kaçırıldığı ve bazı yetkililerin tehdit edildiği belirtildi.

Kaçırılma ve tehdit eyleminin kınandığı ve reddedildiği ifade edilen açıklamada, kaçırılan yönetici serbest bırakılıp işine dönünceye dek Merkez Bankasının tüm işlemlerinin durdurulduğu kaydedildi.

Libya Merkez Bankası açıklamasında Bilgi Teknolojileri Müdürü Muslim'in kaçırılma sebebi ve arka planına dair bilgi verilmedi.

Olayın Temsilciler Meclisinin, "Libya Merkez Bankasının birtakım kişilerce ele geçirilme girişimlerinin" reddedildiği açıklaması sonrası gerçekleşmesi dikkati çekti.

Temsilciler Meclisinin açıklamasında, "bu girişimlerin, bankanın genel merkezinin basılmasının kışkırtılması ve ardından Merkez Bankası Başkanı Sıddık el-Kebir'in güç ve tehditle görevden alınmasına gerekçe bulma çabalarıyla başladığı" kaydedildi.

BANKAYA YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Öte yandan Libya Başkanlık Konseyi, Libya Merkez Bankası'na yeni başkan seçilmesine karar verildiğini duyurdu.

Başkanlık Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Libya Merkez Bankası'na yeni başkan seçilmesi ve yeni yönetim kurulu oluşturulmasına ilişkin Temsilciler Meclisinin 2018/3 nolu kararının yürürlüğe konmasına oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kararın, "ülkede mali ve ekonomik istikrarın sağlanması, Merkez Bankasının görevlerini verimli ve etkili bir şekilde yerine getirmesi ve finansal hizmetlerin sürekliliğinin sağlanması için alındığı" söylendi.

Libya Merkez Bankası Başkanlığını 2011'den bu yana Sıddık el-Kebir yürütüyordu. (AA)

ÖNCEKİ HABER

KIYIDA: Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula!

SONRAKİ HABER

Filistin Devlet Başkanı Abbas, CHP lideri Özel'i Filistin'e davet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa