19 Ağustos 2024 12:29

Kıyıların özel plajlara peşkeş çekilmesine tepki: Kıyılar hepimizin, Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula

“Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı” sahillerde eş zamanlı yaptığı açıklamada “Hepimiz KIYIDA’yız, Kıyı Kanununu uygula” dedi.

Fotoğraf: Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı

Paylaş

Ülke genelinde, yer yer kıyıların vatandaşlara kapatılarak özel plaj yapılmasına karşı sürdürülen eylemler artarak devam ediyor.

“Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı KIYIDA” hareketi 18 Ağustos Pazar günü saat 17:00’de çok sayıda il ve ilçede eş zamanlı “Hepimiz KIYIDA’yız, Kıyı Kanununu uygula” eylemi gerçekleştirdi.

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı çağrısıyla Akçay, Altınoluk, Ayvalık, Burhaniye, Akvaryum Kafe ve Sarımsaklı Sahili, Bodrum Kissebükü, Adalıyalı, Datça, Fethiye, Heybeliada, Küçükkuyu, Van, Dalyan, Burgazada da eylemler yapıldı.

Yapılan açıklamalarda “Kıyılar hepimizin ortak yaşam alanıdır. Anayasa ve Kıyı Kanunu’nu uygulansın” talebi öne çıktı.

“Yalnızca kıyılar değil; dereler, nehirler, göller, ormanlar da hepimizin” denilen açıklamada “Yakılan ormanlar, maden uğruna yok edilen ağaçlar, iş makinaları tarafından hoyratça kazılan toprak da hepimizin. Her bir yangın milyonlarca, belki milyarlarca canlının yok olmasına neden oluyor. Bu nedenle tüm yaşam alanlarımızı birlikte savunuyoruz” vurgusu yapıldı.

Açıklamada “ÇŞİDB’nin ‘Kıyılar Halkındır’ ismiyle lanse ettiği projesinde, pek çok yeni “halk plajı” açılacağı ve bu kıyıların bir anonim şirket olan MUÇEV tarafından işletileceği açıklanmıştı. Sadece bu örneğe bakıldığında dahi kamu kurumlarının bile yasalara uymaktan ne kadar uzak kaldığı, sermaye temelli politikalar nedeniyle, halkın kamusal haklarının bir bir ellerinden alındığını görüyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sevda Karaca: İşçilerden patronlara vergi yoluyla yeni kaynaklar aktarılıyor

SONRAKİ HABER

Muğla'nın Ula ile Yatağan ilçelerinde yangınlar 2'nci günde kısmen kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa