19 Ağustos 2024 16:29

CHP’li Bulut: “Eczacılar vergi kaçırıyor algısı yaratmak kabul edilemez”

CHP’li Bulut: "Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişler adeta eczacıların ümüğüne yapıştı. Eczane pratiğini bilmemekten kaynaklı adil olmayan, orantısız, fahiş cezalar kesiliyor"

Fotoğraf: Burhanettin Bulut

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eczanelere yönelik denetimlere tepki gösterdi. Bulut, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişler adeta eczacıların ümüğüne yapıştı. Eczane pratiğini bilmemekten kaynaklı adil olmayan, orantısız, fahiş cezalar kesiliyor" diyerek, yetkililerin vergisini ödeyen eczacıların peşine değil, yılı matrahsız geçiren şirketlerin peşine düşmesi gerektiğini söyledi.


Eczacı boş çekmece gösteriyor.

Bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eczanelerin denetlenerek, eczacılara yüksek cezalar kesilmesine dair CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'tan tepki geldi. Bulut, "Eczacılar vergi ödemesinde en güvenilir meslek gruplarından bir tanesi. Eczaneler her yıl belirli kurumlar tarafından zaten denetleniyor. Eczacı sattığı her ilacı devlete fatura ediyor. Faturası, ilacın girişi, çıkışı her şey kalemi kalemine belli. Eczacı, 'beni denetlemeyin' demiyor ama vergi denetimleri tüm sektörlere yönelik adil, şeffaf ve hakkaniyetli şekilde olmalı. Eczanelere baskın yaparak, kamuoyunda 'eczacılar vergi kaçırıyor' algısını yaratmak, eczacıya hiç hak etmediği bu muameleyi layık görmek mesleğe zarar veriyor. Mesleğe zarar verdiği gibi halkın birinci basamak sağlık danışmanı olarak önemli bir görev yürüten eczacılara olan güveni sarsma tehlikesi de taşıyor. Baskın gibi gerçekleştirilen vergi denetimleri, eczacıların sağlık hizmeti vermesini engelliyor" dedi.

"MÜFETTİŞLER ECZACILAR YERİNE ŞİRKETLERİN PEŞİNE DÜŞSÜN"

Birçok şirket vergi vermezken eczacıların adeta cezalandırıldığını kaydeden Bulut, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişlerin eczacıların ümüğüne yapışması kabul edilemez olduğunu söyledi. Müfettişler vergisini zamanında ödeyen eczacılarla vakit kaybedeceğine yılı matrahsız geçiren şirketlerin peşine düşsün" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Düzce'de boğulma tehlikesi geçiren 4 tarım işçisi hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Bozcaada Ekolojik Belgesel Festivali hazırlıkları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa