20 Ağustos 2024 10:48

MHP'nin hedef gösterdiği Suavi konserine saldırı girişimi

MHP Beykoz İlçe Başkanlığı'nın hedef gösterdiği Suavi konserine bir grup baskın yapmak istedi. Konsere slogan atan grubu polis engelledi.

Fotoğraf: @etkilihaber'in yayınladığı videodan ekran görüntüsü

Paylaş

İstanbul’un Beykoz ilçesinde '19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü'ne özel kutlama gerçekleşti. Beykoz Belediyesi’nin düzenlediğin kutlamada sanatçı Suavi de sahne aldı.

Suavi’nin konseri sırasında bir grup tarafından baskın yapılarak, saldırı girişimi düzenlendi. Grup “Beykoz’da terörist istemiyoruz” sloganı attı.

SUAVİ: GAYRISI TEFERRUAT

Suavi ise konser sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Dünya Beykozlular gününde çok keyifli bir sahne, eylenceli bir gece yaşadık. Katkı verenlere, benimle birlikte söyleyenlere ve ev sahipliği yapan Alaattin KÖSELER başkana ve ekibine içten teşekkürler. Gayrısı 'teferruat.'"

MHP HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Konser öncesinde MHP Beykoz İlçe Başkanlığı bir açıklama yayımlayarak, sanatçı Suavi'yi şu sözlerle hedef göstermişti:

"Millî ve manevî yönü yüksek, vatansever karakteriyle Beykozlu kimliğinden gurur duyan hemşehrilerimizle birlikte bu görüşleri gönülden paylaşarak sormaktayız: Neden Suavi? Selahattin Demirtaş’a selam yollayarak etkinliklerini politik bir propaganda üssüne dönüştüren Suavi’nin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkanlarla birlikte hareket ettiği delilleriyle sabittir. Bu kişinin Beykoz’un en önemli ve onurlu gününde sahne alması, millî duyguları yok saymak anlamına gelir ve bu tutum kesinlikle hoş görülemez."

"SALDIRAN ZİHNİYETİ MAFYA İLİŞKİLERİNDEN TANIYORUZ"

Birçok sanatçı, yazar ve siyasetçi sosyal medyadan Suavi’ye “#SuaviYalnızDeğildir” etiketiyle destek mesajları paylaştı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Değerli Sanatçı Suavi’ye Beykoz’daki konserinde gerçekleştirilen saldırı girişimini kınıyorum. Konsere saldıran zihniyeti sokakta kurdukları aciz pusulardan, çete ve mafya ilişkilerinden tanıyoruz. Bu kirli zihniyete karşı hayatı boyunca barış ve demokrasiyi savunan, ezilenlerin yanında duran Sevgili Suavi yalnız değildir, dayanışma duygularımızı paylaşıyoruz. #SuaviYalnızDeğildir” dedi.

"DEMOKRASİ GÜÇLERİ OMUZ OMUZA KENETLENMELİ"

Şair, Yazar Nevzat Çelik de yaptığı paylaşımda “Beykoz’daki konseri kurt işaretleri yaparak basan sözüm ona milliyetçiler, Suavi’ye terörist demişler! Sanattan anlamadıklarını, gerçek sanat ve sanatçılardan nefret ettiklerini biliyoruz zaten, peki konser basmak, teröristlikle suçlamak da ne oluyor? Fotoğraflarda, Suavi’yi Hatay deprem bölgesinde bir yıl boyunca terörist faaliyetlerde bulunurken görüyorsunuz! Ve elbette Suavi yalnız değildir.” İfadelerini kullandı.

Şair, Yazar Nihat Behram ise sosyal medyada, “Faşizmin çeteleri, saldırganlıkta konser/tiyatro/kültür etkinlikleri basarak akıllarınca ‘el yükseltiyor’! Yapılması gereken: ‘resti görüp’ demokrasi güçlerinin omuz omuza kenetlenerek antifaşist cepheyi/barikatlaşmayı, mücadeleyi güçlendirmesidir” dedi.

Sosyal medyada kullanıcılar aynı zamanda Suavi’nin 6 Şubat depreminde bölgede dayanışma için bulunduğunu da hatırlatan pek çok paylaşım yaptı.

MHP 154 KİŞİYİ HEDEF ALAN LİSTE HAZIRLAMIŞTI

MHP, Sinan Ateş davası için mahkemeye liste vermiş; siyasetçilerden gazetecilere, hukukçulardan akademisyenlere 154 ismi hedef almıştı.

Sinan Ateş davasına “Suçtan zarar gören” olarak katılma talebinde bulunan MHP, başvuru dilekçesinde 154 kişinin ismini vererek mahkemeye çağrılmasını istedi. Cumhuriyet Yazarı Barış Terkoğlu’nun köşesinde aktardığına göre MHP’nin, ifadelerinin alınmasını istediği isimler arasında çok sayıda siyasetçi, gazeteci, hukukçu ve akademisyen yer alıyordu. 

MHP’nin dilekçesinde, “Bölücü, liberal, marksist, FETÖ’cü yapıların elemanları, sistematik ve istikrarlı bir şekilde, küresel çeşitli güçlerle ittifak içinde ve siyasi meşreplerine de uygun paylaşım, haber ve yazılarla MHP’ye iftira etmektedir” ifadelerine yer verildi. 

"ZENGİN MUTFAĞI" OYUNU SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Usta Sanatçı Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” oyununu 9 Ağustos’ta Ankara’da Oran Açık Hava Sahnesinde sergilediği sırada cam şişeler fırlatılması nedeniyle oyuna kısa ara verilmişti.

Gösteriyi izleyenler arasında olan Birgün Muhabiri İsmail Arı, X hesabından yaptığı paylaşımda “Şener Şen bu akşam Zengin Mutfağı oyunu için Ankara’da, Oran Açık Hava Sahnesindeydi. Oyun sürerken alanın dışından önce bir grup bağırıp çağırdı ardından da duvarın arkasından izleyicilere cam şişeler fırlatıldı. Panik ve çığlıklarla, yani bu saldırı nedeniyle oyuna kısa bir ara verdirildi, sonra oyun tamamlandı. Şener Şen'in, izleyicilerin gözlerindeki endişeyi gördüm. Yazık, çok yazık” ifadelerini kullandı.

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve eşinin de tiyatro gösterisini izleyenler arasında olduğu öğrenildi.

"70’LERDE EMEKÇİLERİN DEĞİŞİMİ VE ÇELİŞKİLERİ ANLATILIYOR

Vasıf Öngören “Zengin Mutfağı” tiyatro oyununu, 15-16 Haziran direnişinin üzerinden 7 yıl geçtikten sonra 1977 yılında yazmıştı.

Zengin Mutfağı, ilk olarak 1978’de İstanbul Şehir Tiyatrolarında Başar Sabuncu yönetiminde sahnelendiğinde başrolünü Şener Şen, “Lütfü Usta” karakteriyle üstlenmişti. Oyun, işçi sınıfı hareketinin hem sınıf içinde hem de toplumsal katmanlar içinde karşılık bulduğu ’70’li yılları konu alıyor. Burjuva bir ailenin konağının mutfağında geçen oyun, gelişen sınıf hareketi karşısında kayıtsız kalmayan, konağın sadık emekçilerinin değişimini ve çelişkilerini anlatıyor.

Zengin Mutfağı, aynı isimle 1988 yılında beyaz perdeye yine Başar Sabuncu tarafından aktarılırken, filmin başrolünü de yine Şener Şen üstlenmişti. Oyunun ilk sergilendiği yılların politik atmosferi olmasa da bir yıl sonra işçi sınıfının tarihine tekrar damgasını vuracak 1989 Bahar Eylemlerinin arifesindeydi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Manisa’da bir evde baba ile 10 yaşındaki kızı ölü bulundu

SONRAKİ HABER

MHP’li eski belediye başkan yardımcısı, düğünde MHP’li eski meclis üyesini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa