20 Ağustos 2024 13:24

Edremit Kitap Fuarı Başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, "Ölmez ağacın gölgesinde" temasıyla düzenlenen Edremit Kitap Fuarı başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir’de, organizasyonunu Edremit Belediyesi ile gazeteci yazar Necdet Saraç'ın üstlendiği ve 19-25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Edremit Kitap Fuarı başladı.

"Ölmez ağacın gölgesinde" temasıyla düzenlenen Edremit Kitap Fuarının bu yılki onur konuğu, yazar Ahmet Ümit olarak belirlendi. Ahmet Ümit, fuar kapsamında yapılan etkinliğin ilk gününde kitaplarını imzaladı. Ümit, “Edebiyatta polisiye mitoloji tarih ve Bir Aşk Masalı” söyleşisi gerçekleştirdi.

Kitap fuarına aralarında Ahmet Ümit, İlber Ortaylı, Öner Yağcı, Ahmet Selçuk İlkan, Oyuncu Müfit Can Saçıntı, Erkan Kesal gibi yazar, sanatçı, gazeteci ve 60 a yakın yayınevi katıldı. Katılımcılardan bazıları Kitap Fuarı'nda dünyadaki, Ortadoğu'daki gelişmeler ekonomik ve siyasi gelişmelere ilişkin söyleşilere, panellere yer verilmemesini eleştirdi.

Fuarın açılışına ise CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, gazeteci yazar Necdet Saraç ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Edremit'te böyle bir organizasyonun gerçekleşmesine katkısı olan Edremit belediyesine ve organizasyonda görev alan Nejdet Saraç ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı da yaptığı konuşmada AKP'nin kültür, konser, festival yasaklarına karşın CHP'li belediyelerin bu tür organizasyonları sonuna kadar desteklediğini ve etkinliklerin yapılması için elinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Bundan sonraki süreçte de kültür sanat faaliyetlerini, organizasyonlarını destekleyeceklerini belirten Sarı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ayrıca fuara gitmek isteyenler için Edremit Belediyesi Edremit'in çeşitli mahallelerinden saat 17.00’dan itibaren bir saat arayla otobüs servislerinin olduğunu duyurdu. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikacılar ‘zordayız’ demekle yetindi, işçi ‘ek zam’ dedi

SONRAKİ HABER

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Şenyaşar ailesini aradı, eylemi sonlandırmalarını istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa