20 Ağustos 2024 14:24

İsrail ordusu, 6 İsrailli esirin cenazesini Gazze'den getirdiğini duyurdu

İsrail ordusu, 6 İsrailli esirin cenazesini Gazze'den getirdiğini duyurdu. İsrail ordusu, cenazesi getirilen esirlerden 2'sini "yanlışlıkla" vurmuş olabileceğini doğrulamıştı.

Fotoğraf: Ali Jadallah/AA

Paylaş

İsrail ordusu, Gazze'nin Han Yunus bölgesinde bulduğu 6 İsrailli esirin cenazelerinin İsrail'e getirildiğini açıkladı.

Ordu, cenazeleri Gazze'de bulunan İsrailli esirlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Gazze'de tutulan 6 esirin cansız bedenlerinin Han Yunus'tan İsrail'e getirildiği bildirildi.

Cenazesi getirilen İsrailli esirlerin Avraham Munder, Alexander Dancyg, Chaim Peri, Yagev Buchshtav, Yoram Metzger ve Nadav Popplewel olduğu duyuruldu. Cenazeleri getirilen İsrailli esirlerin aileleri ve yakınlarına haber verildiği kaydedildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, İsrailli esirlerin ailelerine başsağlığı diledi.

İsrail ordusu 22 Temmuz'da yaptığı açıklamada, 7 Ekim saldırılarında Hamas tarafından esir alınan Alexander Dancyg ve Yagev Buchshtab'ın birkaç ay önce Han Yunus'taki saldırılar sırasında "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğrulamıştı.

Hamas, 10 Mart'ta söz konusu 2 esirin çatışmalarda öldüğünü duyurmuş ancak İsrail ordusu, aylar sonra İsrailli esirleri "yanlışlıkla" öldürmüş olabileceğini doğrulamıştı.

Hamas'ın mart ayındaki açıklamasını aylarca kabul etmeyen ordu, 76 yaşındaki Dancyg ve 35 yaşındaki Buchshtab'ın öldüğüne dair yeni istihbarat bilgileri edinerek olayı doğrulamıştı.

İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE ALIKOYDUĞU 23 FİLİSTİNLİYİ SERBEST BIRAKTI

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde daha önce alıkoyduğu 2'si kadın 23 Filistinliyi serbest bıraktı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara saldırısı başlattığı 27 Ekim 2023'ten bu yana alıkoyduğu Filistinlilerden bir kısmını bıraktı. Serbest bırakılan Filistinliler, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden Han Yunus'a ulaştı.

Hastane kaynakları, serbest bırakılan yaklaşık 23 Filistinlinin Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne getirildiğini aktardı. Serbest bırakılanlar arasında iki kadının da bulunduğu, psikolojik ve sağlık durumlarının kötü olduğu belirtildi.

Alıkonulan Filistinlilerden bir kısmı serbest bırakılsa da diğerlerinin akıbeti hâlâ bilinmiyor. İsrail ordusunun daha önce serbest bıraktığı Gazzelilerin sağlık durumlarındaki kötüleşme dikkati çekmiş ve çoğunun çeşitli işkencelere maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili Deniz Demir: Yanan alanların yüzde kaçı yapılaşmaya açıldı?

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası, faizi beşinci kez yüzde 50'de sabit bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa