İnsanca yaşam için direniş büyüyor
Sendikaya üye oldukları için işten atılan Güçlü İplik işçilerinin direnişi 61. günü geride bırakırken fabrikanın 4. ve 5. bölümlerinde çalışan 25 işçi de işi bırakarak direnişteki işçilere dahil oldu. Fabrikada günlük üretimin yarıya düştüğünü ve çalışmayı
Bugün Demokrasi Pakı’nda imza standı kurarak Adıyamanlılardan destek isteyen işçiler, topladıkları imzaları Çalışma Bakanlığı ve TBMM’ye gönderecek. İlk gün 1500 imza toplayan işçiler, 100 bin imza toplamayı hedeflediklerini belirtti.
İmza standında görüşlerini aldığımız Mehmet Üder isimli işçi, “Bizler Güçlü Tekstil’de kölelik koşullarında çalıştırılmaya, ağır çalışma koşullarına, yasalarda olan haklarımızın gasp edilmesine, insan yerine konmamaya, her türlü hakarete ve aşağılamaya karşı anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkımızı kullandığımız için işten atıldık” dedi. Patron Ziya Güçlü’nün işçilerin emeği ve alın teriyle servetine servet kattığını belirten Üder, “Bu yetmedi devletten de yıllarca teşvik aldı. Ama yasal haklarımıza saygı duymadı. Biz haksızlığa ve adaletsizliğe karşı, işimiz, ekmeğimiz ve haklarımız için direniyoruz. Bizim mücadelemiz Adıyaman’daki tüm işçilerin, emekçilerin mücadelesidir” dedi.
İşçiler ayrıca bugün de Demokrasi Parkı’ndan valilik önüne bir yürüyüş düzenledi.
İşçilerin Organize Sanayi Bölgesi girişine kurdukları çadırdaki direniş de sürüyor. Bugün çadırda buluşan birçok işçi de fabrikaların önünden sloganlarla yürüyerek Güçlü İplik Fabrikasına geldi. Direnişe yeni katılımlar da sürüyor. Çadırda gazetemize konuşan Abuzer Öztürk isimli işçi 25 işçi ile dün iş bırakıp direnişe katıldıklarını belirtti. Vardiya amiri olan Öztürk, “Vardiyamdaki işçilerle birlikte direnişteki arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Sendika ve diğer haklarımızın gasp edildiğini öğrendik. Biz de iş bırakıp direnişe katıldık” dedi. Direnişe yeni katılan işçilerden Melahat Yılmaz da “İşten çıkarılan arkadaşlarımızın yerine bizleri daha çok çalıştırarak üretim açığını kapatmaya çalıştılar. Daha fazla dayanamadık biz de işi bırakıp direnişe katıldık” dedi. Neslihan Fatma Gündoğan isimli işçi de “Çalışmaktan yemeğe gitmeye bile zamanımız olmuyordu. Çoğu zaman aç çalıştık. Bizden hep daha fazla iplik üretmemiz isteniyor. İş yükü arttı. İçeride çalışan herkes rahatsız. Herkes makinesini kapatıp işi bırakırsa bir günde çözeriz bu işi” dedi. Başından beri direnişte olan işçilerden Yunus Akyol ise “Yeni arkadaşlarımız bize katıldıkça mutlu oluyoruz, güçleniyoruz. Çalışmaya devam eden arkadaşlara sesleniyorum; Bir an önce bize katılın. Biz sizler için de direniyoruz” dedi. (Adıyaman/EVRENSEL)