20 Ağustos 2024 16:47

İYİP'ten istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP'ye katıldı

İYİP’ten istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Özel, SODEMBEK toplantısında Bilici’ye rozetini taktı.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında kurulan Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK), ilk toplantısını yaptı. İYİP’ten istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici, CHP’ye katıldı. Özel, toplantıda Bilici’ye rozetini taktı.

Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek koordinasyonunda parti genel merkezinde toplandı. Türkiye genelinde 14'ü büyükşehir ve 6'sı ilçe belediye başkanının oluşturduğu 20 kişilik konseye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve diğer büyükşehir, ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Özel, İYİ Parti’den istifa eden bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici'nin CHP'ye katıldığını açıkladı. İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katılan Bahadır Erdem de toplantıya katıldı.

Özel, "CHP ailesine yeni bir katılım var. Biz bu katılımı 1 Ekim'e kadar bekleyemedik. Çünkü eğitimiyle çalışkanlığıyla bize çok katkısı, seçim bölgesi Adana'da yapacağı çok faaliyet olduğu için şu anda bağımsız milletvekili olan Bilal Bilici CHP'ye katılıyor. Tam da kelimenin oturduğu yerde baba ocağına dönüyor tekrar" dedi.

Bilici, yaptığı konuşmada "Seçildiğim Mayıs 2023 tarihinden itibaren Adana'nın ve 15 ilçesinin hem Meclis'te hem de sahada sesi oldum. Bugünden sonra da bu çalışmalarım CHP çatısı altında olacaktır. Bildiğiniz üzere Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel beyefendinin ortaya koyduğu değişim iradesi önemli bir sonuç getirdi. Bu çerçevede ben de kendilerinin bu davetine olumlu cevap verip CHP çatısı altısında siyaset yapmayı kabul ettim ve bu vesileyle kendilerine şükranlarımız sunuyorum" dedi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Burhanettin Bulut: "Saatte 185 kişi işinden oldu"

SONRAKİ HABER

Malatya'da toprak yığınının altında kalan işçi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa