20 Ağustos 2024 21:30

Gür Cotton işçileri ihbar tazminatları için eyleme başladı

Antep’te faaliyet gösteren ve Gür İplik fabrikasına ait olan Gür Cotton işçileri ödenmeyen ihbar tazminatları için eylem başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren ve Gür İplik fabrikasına ait olan Gür Cotton işçileri ödenmeyen ihbar tazminatları için eylem başlattı.

Gür Cotton işçileri bir aydır izne gönderilmiş durumdaydı. Bu süreç içerisinde işçilerin yarısı anlaşmalı şekilde ihbarından vazgeçerek kıdem tazminatını aldı ve işten ayrıldı. 22 Ağustos'ta işçilere işbaşı yapılacağı söylenmişti ancak kalan 60 işçiye de “Cotton bölümünü kapatacağız. Kıdem tazminatlarınızı vereceğiz, ihbarınızdan vazgeçin” denildi.

Kabul etmeyen işçiler, 1’inci OSB'deki Akrilik bölümünün de olduğu Gür İplik yönetiminin bulunduğu fabrikanın önünde beklemeye başladı. İşçiler öğlen saatlerinden beri fabrika önünde bekliyor.

Konuştuğumuz işçiler, fabrika yönetiminin kıdem tazminatını da çek yoluyla vadeli vermek istediğini söyledi. Patronun işçilere “gücüm yok ihbarınızı veremem” dediğini belirten işçiler, duruma tepki gösterdi. İşçiler, "Hakkımız olan parayı verin. Gerekirse altındaki aracı satsın öyle ödesin, hepimizin ihbarını karşılar. Madem bölümü kapatıyorsun, sen bizi çıkarıyorsun o zaman bütün haklarımızı verin" dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen İbrahim Ulucan öldürüldü

SONRAKİ HABER

İzmir Menderes’teki orman yangını 73 saat sonra kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa