Karşıyaka Belediyesi işçileri: Haklarımızı sonuna kadar savunacağız

Karşıyaka Belediyesi işçilerinin direnişi sürüyor. Çocuklarının geleceği ile oynandığını söyleyen işçiler, işe dönene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

21 Ağustos 2024 16:17
Paylaş

Karşıyaka Belediyesinden atılan Kent Aş işçilerinin belediye önündeki direnişi sürüyor.

93 işçinin işten atıldığı 9 Ağustos'tan sonra dün ilk kez belediyeye gelen Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ı işçiler, "Direnen işçiler asla yenilmez" sloganları ile karşılamış, Belediye Başkanı ile sendikacılar arasında yapılan görüşmenin ardından sendikacılar, Belediye Başkanının, "Arabulucuya başvurun, sonucuna bakalım ondan sonra görüşelim" dediğini aktarmıştı.

İşçiler hukuki süreç ile birlikte, işe dönmek için kapı önündeki direnişlerine devam edeceklerini vurguladı.

İşçiler bugün belediye önündeki direniş alanında sofra kurarak yemeklerini hep birlikte yedi.

“BİR İNSANI DİREK HIRSIZLIKLA SUÇLAYAMAZSIN”

Öte yandan işçilerin kod 46 ile atılmış olmalarına yönelik öfkeleri devam ediyor.

Bir işçi kameraların önünde çalıştıklarını dile getirerek, "Bir insanı direk hırsızlıkla suçlayamazsın. Bu şirkette 25 yıl çalışmış bir insanın hakkını bu şekilde gasp edemezsin. İnsanların üzerine yapışır bu suç" diye tepki gösterdi.

İşten atılanların çoğunun işlerinde profesyonel olduğunu ifade eden işçi, "Mutfakta çalışan, aşçılık yapanlar piyasada çalışsa 70-80 bin lira alırlar. Yeni işçi almaya kalksalar 40 bin liradan az ücrete gelmez. Bir maaş geç yatırdığında ise çalışmaz" dedi.

Başka bir işçi de eyleme katılanların savunma verdiğini ve 26. maddeden atıldığını, tesislerde çalışmayan, iş durdurmaya katılmayan, izinde olanların ise savunma vermediklerini ve 46. maddeden atıldıklarını belirtti. İşçi "Benim 5,5 yaşında çocuğum var. Vize için başvurdum. Pazartesi emekliliğimi verecektim. Bir düzen kuracaktım. Çocuğumun geleceği ile oynadılar" dedi.

“İŞE GELMEMEZLİK YAPMADIM”

İşten çıkarıldığında yıllık izinde olduğunu belirten işçi, "Hangi suçtan dolayı bu maddeden çıkarıldım? Hırsızlık yaptı isem karakola niye bildirilmedi? 20 yıllık işçiyim, Karşıyaka'nın her sokağında benim ayak izim var" dedi.

Bir kadın işçi de 3 gün işe gelmediği gerekçesi ile çıkışının 26. maddeden verildiğini dile getirerek, "Halbuki ben işe gelmemezlik yapmadım. Kamera kayıtları var, parmak izlerimiz, üst yöneticilerle görüşmelerimiz var" dedi. Zaten böyle bir durumda disiplin kurulunun tutanak tutup savunma istemesi gerektiğini dile getiren işçi, "Böyle bir yazılı beyan ve savunma yok. Bunları biz ispatlarız" dedi. İşçiler işe dönmek için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de okulların bahçe duvarı, bahçesi ve spor sahaları “satışa” çıkarıldı

SONRAKİ HABER

BES’ten servislerin kaldırılmasına tepki: İki saat hizmet üretmeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa