21 Ağustos 2024 16:23

BES’ten servislerin kaldırılmasına tepki: İki saat hizmet üretmeyeceğiz

Kamu Tasarrufu Paketiyle personel servislerinin kaldırılması kararı sonrası BES, 17 Ekim’e kadar 2 saat hizmet üretmeyeceklerini söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Ankara şubeleri tasarruf paketi kapsamında personel servislerinin kaldırılmasına ilişkin basın açıklaması yaptı.Yapılan açıklamada, “22 Ağustos 2024 tarihinden 17 Ekim 2024 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının tüm birimlerinde sabah 1 saat, akşam 1 saat olmak üzere günde iki saat hizmet üretmeyeceğiz. Taleplerimizin karşılanmadığı durumda daha ileri adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” denildi.

Sıhhiye ve Rüzgarlı SGM önünde yapılan açıklamada, yüksek oranlı enflasyon nedeniyle çalışma ve yaşam koşullarının her geçen gün ağırlaştığı vurgulandı. İşyerlerine ücretsiz, kolay, güvenli olarak ulaşılamadığı belirtilen açıklamada, “Tek vesaitle işyerlerine giden çalışanların ulaşım harcamaları yaklaşık 1000 TL’yi, iki ya da daha fazla vesaitle işyerlerine ulaşanların ise bu harcaması 2 bin TL’yi bulmaktadır. Gerek artan ulaşım harcamaları gerekse trafik yoğunluğu, ikametgâh ile işyerleri arasındaki mesafelerin uzunluğu, ulaşımda geçen sürelerin yarattığı yorgunluk ve stres çalışanların servis hizmeti sağlanmasını kaçınılmaz hale getirmektedir. Ekonomik krizin sorumlusu, yanlış ekonomi politikalarıyla döviz fiyatlarını sıçratanlardır. Kur Korumalı Mevduata milyarlarca lira faiz ödeyenlerdir. 3-4 ayrı kurumdan maaş alanlardır. Yolcu garantili köprülere, hasta garantili hastanelere para akıtanlardır. Krizin sorumlusu her defasında fedakârlık istenen kamu çalışanları değildir. Kamu çalışanlarının haklarının tasarruf kalemine dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

Emekçilerin ulaşım haklarından taviz vermeyeceği ifade edilen açıklamada, “Bugün bu mücadelenin gereği olarak yaptığımız basın açıklamalarında itirazlarımızı ortaya koyduk. Yarından itibaren bir adım daha atarak hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanmaya başlıyoruz.    22 Ağustos 2024 tarihinden 17 Ekim 2024 tarihine kadar Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının tüm birimlerinde sabah 1 saat, akşam 1 saat olmak üzere günde iki saat hizmet üretmeyeceğiz. Taleplerimizin karşılanmadığı durumda daha ileri adımlar atacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

 

           

     

 

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka Belediyesi işçileri: Haklarımızı sonuna kadar savunacağız

SONRAKİ HABER

Ankara Kızılcahamam’daki yangın Bolu Gerede'ye sıçradı: 2 köy tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa