21 Ağustos 2024 16:25
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ağustos 2024 01:05

Ankara Kızılcahamam’daki yangın Bolu Gerede'ye sıçradı: 2 köy tahliye edildi

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde başlayan orman yangını Gerede'nin Demirler Köyü'ne sıçradı. Demirler ve Kavacık köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangına müdahale sürüyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Köyü'nde başlayan orman yangını Gerede'nin Demirler Köyü'ne sıçradı. Demirler Köyü ve Kavacık köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Yangına karadan müdahale sürüyor, havadan müdahale ise yapılamıyor.

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı. Bolu sınırındaki yangına Ankara, Bolu ve çevre ilçelerden orman, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye 2 de yangın söndürme helikopteri yönlendirildi. Ekipler, alevlerin yayılmasını ve çevre mahallelere ulaşmasını önlemek için havadan ve karadan yangına müdahale ediyor.

YANGIN BOLU'YA SIÇRADI, 2 KÖY BOŞALTILDI

Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başlayan orman yangını, Bolu'nun Geredi ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Alevlerin köye yaklaşması nedeniyle Demirler köyü ve Kavacık köyü tedbir amacıyla boşaltıldı. Ayrıca, yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için iş makineleriyle evlerin etrafına toprak set çekildi. Öte yandan jandarma ekipleri, çevre köylerde de vatandaşlara uyarıda bulundu

Yangının Bolu'nun Gerede ilçesine ilerlemesi nedeniyle Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Ankara ili Kızılcahamam ilçesinde bugün saat 12.28 sıralarında başlayan ve ilimiz Gerede ilçesi Demirler köyü mevkisine sirayet eden orman yangınına; Valiliğimizin koordinesinde müdahale edilmekte olup söndürme çalışmaları devam etmektedir" denildi. 

Bolu Valisi Erkan Kılıç, "2 köyde 123 vatandaşımız tahliye edildi. Can kaybımız yok. Demirler köyü yaylasında sıkıntı var, orada OGM yol açmaya çalışıyor. Yol açtıktan sonra yangın söndürme araçlarıyla müdahale edilecek. Yerleşim yerlerini tehdit eden bir durum yok" dedi.

Kılıç, "Ayrıca, Demirler Köyü'nün yaylasında kullanılmayan 10 tane ev vardı, bunlar yandı. Ancak vatandaşımızda herhangi bir yaralanma veya can kaybımız söz konusu değil. Şu anda Demirler Köyü yaylasında sıkıntımız var. Orada vadinin içerisinde yangın var. Oraya yol açmaya çalışıyor orman bakanlığı personeli. Açtıktan sonra da orada yangın söndürme araçlarıyla beraber müdahale edilecek. Ama şu an itibariyle etrafı çembere alınmaya çalışılıyor. Yerleşim yerlerini şu an tehdit eden bir durum yok. Öğleden sonra yangın Demirler Köyü'ne ulaştığında sıkıntı yaşandı ama çok şükür evlere sirayet etmeden zamanında müdahale ve evleri de kurtarmış olduk, hepimize geçmiş olsun" diye konuştu. 

Yangının çıkış sebebine ilişkin soruya ise Kılıç, şu şekilde cevap verdi; "İnsan kaynaklı olduğu değerlendiriliyor. Tabii yangın bölgesi Kızılcahamam Ankara sınırları içerisinde. Oradaki Kızılcahamam Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Onların kontrolünde sorumluluğunda soruşturma devam ediyor."

“ELEKTRİK DİREĞİ YAPIYORLARDI, YANGININ ORADAN ÇIKTIĞINI DUYDUK”

Orman yangını ile ilgili DHA’ya konuşan, Demirler köyü sakini Kadriye Demir, "Yangın köyümüze gelmedi ama yayladaki evlerimiz yanmış. Oraya gidip bakamadık. Şahinler köyünde elektrik direği yapıyorlardı. Yangının oradan çıktığını duyduk. Hayvanlarımız dağda otlanıyordu. Onlara ne olduğu belli değil. Bir de yayla evleri yandı. Ben görmedim ama bana evin yanmış dediler. Hayvanlar akşama kadar gelmezse o zaman ne olduğunu anlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Demirler Köyü Muhtarı Mehmet Demir ise, "Çatak köyünde cenazeye gitmiştim. Oradan haber alır almaz kendi köyüme geldim. Geldiğimde karşı dağdaki yangını gördüm. Ne olduğunu ben de bilmiyorum. Hayvanlarım vardı, onlardan da bir haber almadım. Komşuların hayvanları da dağda. Köyde toplamda 100 civarında hayvanımız vardı. Gerisinden de haberimiz yok ama bu yangın Şahinler tarafından geldi" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BES’ten servislerin kaldırılmasına tepki: İki saat hizmet üretmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Türk-İş üyesi işçiler: ‘Sendikacılar kaçamayacak, enselerinden tutup yürü diyeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa