22 Ağustos 2024 00:54

Adana'da gençlik örgütleri polis baskısını protesto etti

Adana'da gençlik örgütleri, son dönemde iktidarı eleştiren eylemlere katılan gençlere yönelik artan polis baskılarını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Adana'da gençlik örgütleri, son dönemde iktidarı eleştiren eylemlere katılan gençlere yönelik artan polis baskılarına karşı İnönü Parkı'nda ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bilgilendirme ve Önleme Faaliyeti (BÖF) biriminden polislerin gençlere yönelik taciz ve baskı uyguladığını ifade eden gençlik örgütleri hukuksuz uygulamaların son bulması için konu ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı, gençlik örgütleri adına Sıla Güler okudu. Adana Emniyetine bağlı BÖF biriminin, toplumsal eylemlere katılan gençleri ve bu eylemlere katılan kişilerle arkadaşlık edenleri telefonla arayarak taciz ettiğini belirten Güler, bu kişilerin ailelerine de ulaşılarak suçlu muamelesi yapıldığını ifade etti.

“YILLARDIR GENÇLERİ MANÜPLE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

BÖF biriminin yıllardır 8 Martlara, 1 Mayıslara veya toplumsal eylemlere katılan gençleri, hatta bu eylemlere katılan kişilerle sadece arkadaş olan gençleri bile “çevrenizde kötü insanlar olabilir” diye telefonla arayarak taciz ettiğini ifade eden Güler şunları söyledi; “Özel hayatlarımıza müdahale ederek herhangi bir soruşturması, davası olmayan insanları tırnak içinde sohbet etmeye emniyete çağırıyor. Gelmezlerse ailelerini arıyor, hatta evlerine, iş yerlerine giderek toplum içinde suçlu muamelesi yapıyorlar. Bununla da kalmıyor, emniyete gelenlere -ki bunların içinde reşit olmayanlar da var- canlı bomba videoları izletiyor. Eğer sosyalist olursanız, eylemlere katılırsanız sizi canlı bomba yapacaklar diyerek psikolojik şiddet uyguluyor. 8 Mart’a katılan genç kadınlara kadın bedeni üzerinden suçlamalar da bulunuyor. Bazı kadın arkadaşlarımızın cinsel içerikli videolarının olduğunu, bu yüzden örgüte katılmak zorunda kaldıklarını anlatıyorlar. Yalan söylüyorlar, insanları manipüle ederek toplumsal hareketlerden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Devrimcileri izole etmeye, korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyoruz, buradayız!”

“KORKMUYORUZ, ÖRGÜTLENİYORUZ”

Gençlik örgütleri, Adana Emniyetinin devrimcilere yönelik baskı ve kara propaganda faaliyetlerine karşı suç duyurusunda bulunduklarını, bu hukuksuz uygulamalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Güler, "Korkmuyoruz, örgütleniyoruz, itiraz ediyoruz!" diyerek, Adana Emniyetine karşı durmaya kararlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, tüm Adana’daki siyasi kurum ve dernekleri, bu mücadeleye destek olmaya çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Husiler: Yemen'de sel felaketinde 86 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Tokat'ta çıkan orman yangınında 2 hektarlık alan zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa