22 Ağustos 2024 12:12

MHP tarafından hedef gösterilen Suavi’nin Seydişehir'de vereceği konser iptal edildi

Suavi’nin Seydişehir Belediyesinin düzenlediği organizasyonda vereceği konser iptal edildi. Evrensel'e konuşan Suavi "İptal etme gerekçeleri siyaseten. Ben korkmuyorum, sen niye korkuyorsun?" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şeyma AKCAN
İstanbul

Sanatçı Suavi’nin 30 Ağustos'ta Seydişehir Belediyesinin düzenlediği organizasyonda vereceği konser iptal edildi. Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu da sosyal medya hesaplarından, Suavi’nin yer almadığı konser tanıtımını paylaştı.

Seydişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Evrensel’e verdiği görüşte konserin iptal edildiğini doğruladı.

Verilen bilgide “19 Ağustos’ta Beykoz’daki konserde yaşananlar nedeniyle böyle bir karar aldık. Herkesin güvenliği için. Salı günü iptal kararı aldık, sanatçıyla da görüştük. Suavi Bey anlayışla karşıladı” denildi.

“BEYKOZ’DA KORKUTAMADILAR, BURADA BASKI YAPIYORLAR”

Gazetemize görüş bildiren Suavi, dün akşamüzeri Belediye Başkanı tarafından telefonla aranıp konserin iptal edildiğinin bildirildiğini, herhangi bir resmi gerekçe sunulmadan alınan iptal kararının belediyeden önce MHP ve AKP’nin açıklamalarıyla duyurulduğunu ifade etti. 

Beykoz’daki meseleye ilişkin Suavi “Beykoz’da yaşanan bir şey yok; dimdik duran belediye başkanı, pek güzel katılımıyla seyirciler, konserini iki saat boyunca sürdürerek sonlandıran ben vardık. Birkaç kişi uludu sadece” dedi.

Suavi, “Beni orada korkutamadıkları için, hükümeti, AKP’si, MHP’si, Ülkü Ocaklarını arkalarına alarak baskı yapıyorlar” diye ekledi.

“BEN KORKMUYORUM, SEN NEDEN KORKUYORSUN?​”

Konserin iptal kararının tamamen güvenlik amacıyla iptal edildiğinin belirtilmesine dair Suavi, “Tam tersi, iptal etme gerekçeleri siyaseten. Yaptığın yanlış, korkaklık, onların gazıyla yapıyorsun dedim. Ben korkmuyorum, sen niye korkuyorsun? CHP’den aradılar, ‘Utanıyorum Belediye Başkanım adına’ dediler. İlçe başkanını hiçe saymış ama AKP ve MHP ilçe başkanı devrede. Belediye Başkanı aradığında ‘söylediğin her şeyin altına imza atarım, seni korumak istiyorum’ dedi. Benim ihtiyacım yok dedim. Olağanüstü hal yok, üç çapulcunun korkusuyla geri adım atıyorsun” ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocaklarının CHP’li belediyeyi tebrik ettiğini vurgulayan Suavi, Başkana “Kendi iktidarını onlara teslim ediyorsun” şeklinde yanıt verdiğini söyledi.

Suavi, yetkili bir CHP’li başkanın kendisini arayarak Belediye Başkanının korkak davrandığını kabul ettiğini ifade etti.

“İLÇE EMNİYETİNİN GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK GÜCÜ MÜ YOK?​”

MHP’lilerin belediyenin önünde belediyeden önce açıklama yaptıklarına dikkat çeken Suavi, “Cumhur İttifakının belediye başkanısın o zaman” yanıtını verdiğini söyledi.

“Güvenliği sağlamak” gerekçesine dairse Suavi “Hrant Dink’i, Uğur Mumcu’yu kim korudu, sana mı kaldı beni korumak? İlçe emniyet müdürü ne için maaş alıyor? Halkın güvenliğini sağlayacaksın, halkın sanatçıyı özgürlük içinde izlemesini sağlayacaksın. Cumartesi annelerine her hafta saldırırken, Gezi’de çocukların kafasına plastik mermi sıkarken güç var da Suavi konserinde halkın güvenliğini sağlayacak güç mü yok?​” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI HEDEF GÖSTERDİ

Seydişehir Ülkü Ocakları Başkanı Akın Bozkurt Seydişehir Belediye Başkanlığıyla görüştüğünü iddia etti, “İlçemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Suavi konserinin milli hassasiyetlerimize uymadığı gerekçesiyle Seydişehir Belediye Başkanlığıyla birtakım görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmeler sonucunda Seydişehir Belediyesi tarafından konser iptal edilip, milli vicdandaki açılan yara büyümeden kapanmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

Kozmetik ürünlerindeki "talk" minerali kansere yol açıyor

SONRAKİ HABER

Urfa’da sulama kanalında kaybolan çocuklardan Yusuf’un cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa