22 Ağustos 2024 12:28

"Bahçeli, sadece kendisi ve ortağı konuşsun, başka herkes sussun istiyor"

Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına tepki gösteren Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, “Bahçeli, Erdoğan tarafından siyasi araziyi mayınlama timi olarak mı görülmektedir” diye sordu.

Fotoğraf: TCCB 

Paylaş

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, DEM Parti, TİP Milletvekili Ahmet Şık, Anayasa Mahkemesi ve kürsü dokunulmazlığına yönelik açıklamalarını değerlendirdi.

“Bahçeli, Erdoğan tarafından siyasi araziyi mayınlama timi olarak mı görülmektedir” diye soran Tüzel, “Cumhurbaşkanlığı’na ayrılan bütçenin 7 ayda aşılmış olması gerçeği karşısında, Cumhurbaşkanı’nın NATO zirvesine beş uçakla gitmesinin eleştirilmesinden bile rahatsız olan MHP liderinin, çıkarılan bütün engellemelere rağmen halkın oyu ile Meclis'e girmiş olan DEM Parti’ye, onun milletvekillerine ve Saray iktidarı tarafından kürsü dokunulmazlığı ihlal edilerek saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Ahmet Şık'a karşı kullandığı üslup, Türkiye’nin Cumhur İttifakı’ndan neden kurtulması gerektiğinin örnekleriyle doludur” dedi.

“SADECE ERDOĞAN VE BAHÇELİ KONUŞSUN İSTİYOR”

Bahçeli'nin Anayasa Mahkemesi'nin kapatılması çağrısını yinelediğini hatırlatan Tüzel şöyle devam etti: "Bahçeli, TBMM Genel Kurulu’ndaki kürsü dokunulmazlığı sınırlarının yeni baştan çizilmesi gerektiğini önererek de bir düzey daha atlamıştır. Artık bundan sonrası, Meşrutiyet’in 23 Temmuz 1908'deki ilanını da kaldırmayı önermektir. Sadece o ve ortağı konuşsun, başka herkes sussun istiyor.”

Bahçeli’nin bu hedef göstermelerde hem dünyadaki sağ rüzgarlara, hem de ortağı AKP’ye güvendiğini dile getiren Tüzel, “Erdoğan açısından Bahçeli, siyasi araziyi mayınlama timi olarak mı görülmektedir?​” diye sordu.

Bahçeli’nin hamasi vatanseverlik söylemlerinin, savunduğu işbirlikçi ekonomi politikaları ve ABD-İsrail işbirlikçisi dış politika duruşunu örtemeyeceğini vurgulayan Tüzel, “Bu ülkenin halkları, işçi ve emekçileri, kendilerini emperyalizme ve faşizme mahkum etmek isteyen bu zihniyete boyun eğmez” dedi.

BAHÇELİ NE DEDİ?

Bahçeli, DEM Partinin Hazine kaynaklı gelirlerine el konulmasını talep etmiş, Ahmet Şık için "soysuz" ifadesini kullanmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enerji Bakanından 'Göçükte altın mı arayacaksınız' sorusuna 6 ay sonra yanıt

SONRAKİ HABER

CHP'li Başevirgen'den TMO'ya: Kuru üzüm alım fiyatını açıkla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa