22 Ağustos 2024 12:53

Chicago’da binler "acil ateşkes" talebiyle Demokrat Parti Kongresine yürüdü

ABD'nin Chicago kentinde Demokrat Parti Kongresi devam ederken, Gazze'de acil ateşkes ve ABD'nin İsrail'e silah desteğinin son bulmasını talep eden binlerce kişi kongrenin yapıldığı bölgeye yürüdü.

Fotoğraf: Fatih Aktaş/AA

Paylaş

ABD'nin Chicago kentinde pazartesi günü başlayan Demokrat Parti Kongresi boyunca ABD'nin İsrail'e desteğini kesmesini talep eden grupların gösterileri devam ediyor. “Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu” çatısı altında toplanan onlarca kurum üyesi binlerce kişi, Gazze’de acil ateşkes ve ABD’nin İsrail’e silah yardımlarının son bulması için yürüdü. Şehrin merkezindeki Union Park’ta buluşan göstericiler, bir süre slogan attıktan sonra Demokrat Parti Kongresinin yapıldığı United Center adlı merkeze doğru yürüdü.

“Gazze’de hemen ateşkes”, “Filistin’e özgürlük” ve “Soykırımı durdurun” şeklinde sloganlar atan binlerce kişi, ellerinde Biden yönetimine Gazze konusunda çeşitli mesajlar gönderen pankartlar taşıdılar.  Önceki gün eyleme sert müdahale eden Chicago polisi ise gösteriye katılanları ablukaya alarak, kongrenin yapıldığı alana yaklaşmasına izin vermedi.

"BİDEN YÖNETİMİ, GAZZE'DEKİ SUÇA ORTAK"

Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu Sözcüsü Hatem Abudayyeh, AA muhabirine açıklamada bulundu. Abudayyeh, “Demokrat Parti liderlerine mesajımı açık ve net: Siz de bu suça ortaksınız, bundan sorumlusunuz. 40 binden fazla Filistinli öldürüldü, belki daha fazlası da öldürülecek. Bu insanların kanı onların elinde. Biden İsrail'e para ve silah musluklarını hemen kapatabilir. ABD bunu yapabilme gücüne sahip. Eğer bu güce sahipseniz ve bunu yapmıyorsanız o zaman siz de bu suça ortaksınız, burada sorumlusunuz” dedi.

FİLİSTİNLİLERİN ENGELLENMESİNE TEPKİ

NBC News'ün haberine göre, Filistin destekçisi 30 Demokrat delege, Demokratik Ulusal Kongre'de (DNC) Filistinli bir konuşmacının bulunması talepleri karşılık bulmayınca bina önünde eylem yaptı. Kongrede İsrailli esirlerden birinin ailesinin konuşma yapmasına rağmen Filistin asıllı bir konuşmacıya izin verilmemesine Filistin destekçisi delegeler ve Demokrat Partililer tepki gösterdi. Filistin destekçisi delegelerden Abbas Alawieh, DNC'nin toplandığı United Center önünde basın açıklaması yaptı. Alawieh, Filistinli bir konuşmacının DNC'de bulunması taleplerini Demokratların başkan adayı Kamala Harris'in ekibine ilettiklerini ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirterek bu kararı protesto etmek için United Center önünde oturma eylemi başlattıklarını açıkladı. Biden yönetiminin Gazze konusundaki duruşu nedeniyle görevinden istifa eden eski Eğitim Bakanlığı Planlama Değerlendirme ve Politika Geliştirme Ofisi çalışanı Tariq Habash da United Center önünde gösteri yapan Filistin destekçisi 30 delege ile FaceTime üzerinden görüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pazarcılar tepkili: Poşet parasını bile çıkaramıyoruz

SONRAKİ HABER

Yemekhane İşçileri: Ücretler artırılsın, zamlar ve pahalılık durdurulsun! 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa