22 Ağustos 2024 15:23

Gazeteci Murat Ağırel’e suç duyurusu, 'Havala'ya toplama istemi

Gazeteci Murat Ağırel hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Türkiye’deki uyuşturucu trafiğini anlatan ‘Havala’ kitabı hakkında da toplatılma kararı istendi.

Murat Ağırel'in ekran görüntüsü Halk TV Youtube hesabından alınmıştır | Havala kitap kapağı

Paylaş

Gazeteci Murat Ağırel’in, Türkiye’de uyuşturucu ticareti ve kara para aklama trafiğini anlattığı “Havala” kitabı hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve toplatılması için dava açıldı.

Ağırel “Kitabın toplatılması için dava açıyorlar, düzeltilmesi için değil. Üstelik kitabın içinde onların da ifadeleri var. röportajları ve ses kayıtları yer alıyor” dedi.

KONTEYNERDE 258 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLMİŞTİ

Murat Ağırel, kitap hakkında şikayette bulunan kişinin, 2022 yılında Mersin Limanında yapılan operasyonda konteynerinde 258 kilo kokain ele geçirilen Alaa Ben Khadra’nın kardeşi Ahmed Ben Khadra olduğunu ve bu kişinin daha önce et kaçakçılığından yargılanıp beraat ettiği; hakkında uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili iddialar bulunduğu bilgisini paylaştı.

Davanın kitabın düzenlenmesi için değil toplatılması ve satışının durdurulması için açıldığına dikkat çeken Ağırel’e iftira ve hakaret dahil beş farklı suçlama yöneltildi. Suçlamada Ağırel için “Takipçi sayısını artırma ve gündemde kalma gayesiyle hareket eden sözde araştırma gazeteci” ifadeleri kullanıldı.

GAZETECİLER İÇİN KLASİK RUTİN: İFADE

Halk TV’deki ‘Kayda Geçsin’ programında konuşan Murat Ağırel “Her zamanki gibi ifadeye çağrıldım. Bu benim için bir rutin oldu. Sadece benim değil gazeteciler için klasik bir rutin. Ya karakola gidip ifade veriyorsunuz ya adliyeye gidip savcılığa ifade veriyorsunuz ya da süren davalarınız var onlara katılıyorsunuz. Beni bu kez karakola çağırdılar. Gittim ve orada öğrendim. Kitabımın toplatılmasıyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuş” ifadelerini kullandı. 

Hakkında ‘iftira ve hakaret’ten suç duyurusunda bulunan kişilerin Türkiye’de değil yurt dışında olduklarını, kendilerinin de Lübnan asıllı Türkiye vatandaşı olduğunu belirterek şöyle dedi: “Konteynerlerinde 258 kilo uyuşturucu çıkıyor, gönderen de abisinin firması ama ne hikmetse konteynerle ilişkileri yok, uyuşturucu ile ilişkileri yok, uyuşturucu gökten bir kararla o konteynerin içine girmiş ve tesadüfen uyuşturucu bulunmuş… ‘Sahibi yok diyorlar. Gönderen belli, alıcı belli ama kabahatli ben oldum” ifadelerini kullandı. 

“SÖZDE ARAŞTIRMACI GAZETECİ” DEDİLER

Uzun suç duyurusunda kendisi hakkında “sözde araştırmacı gazeteci” ifadelerinin yer aldığını söyleyen Ağırel şöyle dedi: “Daha önce engelleme kararları çıkardılar ve bir dünya dava açıldı. ‘Gözaltı demen gerekirken tutuklu demişsin’, ‘Bunu demen gerekirken bunu demişsin’ diyorlar. ‘Bunun belgeleri varsa yayımlarsın’ diyorlar. Var zaten. Kitabın toplatılması için dava açıyorlar bir de. Kitabın düzeltilmesi için değil. Üstelik kitabın içinde onların da ifadeleri var. Röportajları ve ses kaydı var.”  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'li Bayhan: Cengiz Holding’in çıkarları yerli ve milli beka sorunu mudur?

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de üzerine tomruk düşen sürücü öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa