22 Ağustos 2024 16:01

DEM Parti İzmir İl Örgütü 1 Eylül’de barış sesini yükseltmek için alanlara çağrı yaptı

DEM Parti İzmir İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi yaptığı açıklamada barış sesini yükseltmek için herkesi alanlara çağırdı.

Fotoğraf: MA

Reklam

Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM Parti) İzmir İl Örgütü, 1 Eylül Dünya Barış Günü’yle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamaya, DEM Parti İzmir milletvekilleri Burcugül Çubuk, İbrahim Akın ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Açıklamayı yapan DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Zehra Vezan Karabulut, “savaşa dur” demek için 1 Eylül’de alanlarda olacaklarını belirtti.

Karabulut, "Avrupa'da yükselen sağcılık, ırkçılık ve faşist dalga, aynı zamanda dalgakıranların olabileceğini de göstermişken şimdi birleşik mücadelenin tam zamanıdır. 1 Eylül'de barış isteyen herkesi kentte yapılacak eyleme davet ediyoruz” dedi.

1 EYLÜL'DE ALANLARA 

DEM Parti Milletvekili Burcugül Çubuk, savaşın yükselişte olduğu bu dönemde barışa ihtiyaç olduğunu söyleyerek "Halklar barış istedikçe AKP-MHP iktidarı da savaşı büyütüyor. Savaşa karşı halklar barışı örgütleyecek. Çünkü barışa en çok bizlerin ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 DEM Partili İbrahim Akın ise "Her yerde savaş tantanaları çalıyor. Dünya halklarını yeni bir cendereye sokuyorlar. Yürütülen savaş politikalarıyla halklar yoksulluk, açlık ve geleceksiz bırakılıyor. Savaşa karşı çıkıyoruz.  1 Eylül bu anlamda çok anlamlı oluyor” dedi. (MA)

Reklam