22 Ağustos 2024 20:52

Balıkesir’de Kürtçe müzik dinleyen 3 işçi tutuklandı

Balıkesir’de bir parkta Kürtçe müzik dinledikleri sırada gözaltına alınan 3 inşaat işçisi, "örgüt propagandası" ve "Polise mukavemet" suçlamalarıyla tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Balıkesir'de inşaatta çalışan 3 işçi, parkta Kürtçe müzik dinledikleri gerekçesiyle tutuklandı. Özgür İpek, Mehmet Argın ve Cemal Güzel, akşam saatlerinde Altıeylül ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda Kürtçe müzik dinlediği sırada polisler işçilerden "Çevreden şikayet var" gerekçesiyle kimliklerini istedi. Sadece müzik dinlediklerini söyleyen işçiler, kimliklerini vermek istemeyince, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Cemal Güzel'in kardeşi Kadir Güzel'in aktardıklarına göre, ağabeyi ve arkadaşları gözaltına alındıkları sırada onlarca polis ile birlikte, çevrede bulunan bazı kişilerin de saldırısına uğradı. Darp edilerek gözaltına alınan 3 kişi, nezarethanede de şiddete maruz kalırken, darp raporu almalarına müsaade edilmedi.

Bu sabah emniyetteki işlemleri biten 3 işçi, Balıkesir Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık sorgusunda "örgüt propagandası" ve "polise mukavemet" suçlamaları yöneltilen 3 işçi, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan 3 işçi aynı gerekçelerle tutuklandı. (Balıkesir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanlığı: 6 kişide Batı Nil Virüsü tespit edildi

SONRAKİ HABER

ABD savaş gemisi Tayvan Boğazı'ndan geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa