22 Ağustos 2024 22:51

TİP Genel Başkanı Baş: Can yaşananları halk iradesine darbe olarak değerlendirdi

TİP Genel Başkanı Baş, Atalay'ın olağanüstü toplanan Meclis'te yaşananları, "Yalnızca TİP’e ve kendisine değil, Anayasa’ya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi" olarak değerlendirdiğini söyledi.

Ekran görüntüsü, Erkan Baş'ın Twitter'dan paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Can Atalay'ı Silivri Cezaevi'nde ziyaret ettiğini sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

Atalay'ın görüşmeler esnasında yaralanan milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit, Okan Konuralp ve Ahmet Şık'a geçmiş olsun dileklerini ilettiğini dile getiren Baş, "Yalnızca TİP’e ve kendisine değil, Anayasa’ya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi" olarak değerlendirdiğini söyledi.

Baş paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Can, TBMM’de düzenlenen olağanüstü toplantıya çağrı yapan tüm siyasi partilerin yöneticilerine ve toplantıya katılan milletvekillerine teşekkür etti. Saldırıda yaralanan sevgili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Okan Konuralp ve Ahmet Şık’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Can da bu yaşananları yalnızca TİP’e ve kendisine değil, Anayasa’ya ve halk iradesine dönük bir darbe girişimi olarak değerlendiriyor. Bu darbe girişimine karşı direnişin, faşizan saray rejimine karşı direnişin bir parçası olduğunun bir kez daha altını çiziyoruz. Onlar hukuk tanımazlığa, zorbalığa devam ettikçe biz de bulunduğumuz her yerde direnişe devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Akcanlar Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor: Taleplerimiz karşılanana kadar direneceğiz

SONRAKİ HABER

Kırklareli GGM’de mülteciler sınır dışı edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa