23 Ağustos 2024 01:07

CHP, Can Atalay için Meclis’i 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırdı

CHP Grup Başkanvekili Emir, Can Atalay için Meclis’i 10 Eylül’de olağanüstü toplantıya çağırdıkları açıkladı.

Murat Emir | Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emir, Can Atalay için TBMM’yi 10 Eylül’de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Anayasa Mahkemesi'nin, Can Atalay hakkındaki kararı dolayısıyla yaptıkları olağanüstü toplantı çağrısı üzerine TBMM Genel Kurulu'nun toplandığını ve görüşmeler sırasında yaşananları hatırlatan Emir, bu görüşmenin amacına ulaşmadığını dile getirdi.

Emir, "Biz tekrar 10 Eylül'de Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. 10 Eylül'de Meclis'in olağanüstü toplanmasını ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez de Genel Kurul'da tekraren bildirilmesini, okunmasını talep ediyoruz" dedi.

AKP ile bu konuda bir iletişimlerinin olmadığını, MHP'nin de kendisini bu tartışmanın dışında tuttuğunu belirten Emir, "Engin Alan mahkeme kararıyla cezaevinden çıkarılıp milletvekili olduğunda çok mutlulardı. Devlet Bahçeli 'İyi ki Anayasa Mahkemesi var' demişti. Ama bugün söz konusu Can Atalay olunca o tutumlarını unutuyorlar. Anayasa Mahkemesi'ne meydan okuyacak, 'Anayasa Mahkemesi kapatılsın' diyecek kadar ileri gidiyorlar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cerattepe Bakır Madenine verilen ÇED olumlu kararı iptal edildi

SONRAKİ HABER

Husiler: Son bir haftada İsrail, ABD ve İngiltere'ye ait gemilere 21 saldırı düzenledik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa