23 Ağustos 2024 12:02

Kamala Harris resmen Demokrat Partinin başkan adayı oldu

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Demokrat Parti Kongresi'nin son gününde partisinin başkan adaylığını resmen kabul etti.

Fotoğraf: Jacek Boczarski/AA

Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ​​​Chicago kentindeki Demokrat Parti Kongresi'nde (DNC) 47. ABD Başkanlığı için resmen adaylığı kabul etti. Harris, konuşmasını Trump karşıtlığı üzerine kurgulayarak ülkenin Trump dönemine geri dönmeyeceğini söyledi.

Demokrat Partiden 5 Kasım ABD başkanlık seçimleri için adaylığı kabul eden Harris, 4 gün süren kongrenin son gecesinde yaptığı final konuşmasında, rakibi olan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Ocak kongre baskınındaki rolüne gönderme yaparak “Geriye gitmeyeceğiz.” dedi. Harris, bu sözleriyle Trump’a ikinci kez ülkeyi yönetme şansı vermeyeceklerini söyledi.

Demokrat Parti Kongresi'nde 20 bin Demokrat seçmenin doldurduğu salona hitap eden Harris, Demokrat Parti delegelerinin kendisini başkan adayı göstermesini resmen kabul ederek başkan adayı oldu.

ABD'nin fırsatlar ülkesi olmaya devam edeceğini savunan Harris, Trump'ın kürtaj, eğitim ve sınır güvenliği konusundaki politikalarını eleştirdi. Harris, ekonomi politikası olarak ABD'de orta sınıfın güçlenmesi için çalışacaklarını söyledi. Harris, "Donald Trump birçok açıdan ciddi olmayan bir adam ancak Trump'ı Beyaz Saray'a geri getirmenin sonuçları son derece ciddi olur." ifadelerini kullandı. Bunun ülkeyi geriye götüreceğini savunan Harris'in "Geriye gitmeyeceğiz." dedi.

ABD'nin İsrail'e desteğini devam edeceğini söyleyen Harris, "Başkan Biden ve ben İsrail güvende olacak şekilde bu savaşın sonlandırılması için çalışıyoruz. Rehineler serbest kalsın, Gazze'deki acı sona ersin ve Filistin halkı onur, güvenlik, özgürlük ve kendi kendini yönetme hakkını gerçekleştirebilsin diye çalışıyoruz." diye konuştu.

Trump'ın NATO'dan ayrılma tehdidinde bulunduğunu hatırlatan Harris, Trump'ı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un gibi "zalimlerle saf tutmakla" suçladı. Harris, Rusya ile savaşta Ukrayna'ya tam destek vermeye devam edeceğini de ekledi.

"Başkomutan olarak Amerika'nın her zaman dünyanın en güçlü, en ölümcül savaş gücüne sahip olmasını sağlayacağım" ifadelerini kullanan Harris, başkan seçilmesi halinde askeri harcamalara kısıtlama getirmeyeceği mesajını da verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kastamonulu üreticiler: Kan ağlıyoruz

SONRAKİ HABER

İYİP olağanüstü Can Atalay oturumuna karşı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa