23 Ağustos 2024 13:03
/
Güncelleme: 12:34

İYİP olağanüstü Can Atalay oturumuna karşı çıktı

İYİP Can Atalay için 10 Eylül’de yeniden olağanüstü toplantı çağrısına karşı çıktı, normal yasama döneminin beklenmesi gerektiğini savundu.

İYİP olağanüstü Can Atalay oturumuna karşı çıktı

Fotoğraf: DHA

İYİP Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu CHP’nin milletvekilliği düşürülen TİP’li Can Atalay için 10 Eylül’de yeniden olağanüstü toplantı çağrısına karşı çıktı. Zorlu, normal yasama döneminin beklenmesi gerektiğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki kararı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Ekol Tv'den Eray Görgülü'ye konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir defa toplandık. Hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı. Parlamentonun bu tür görüntülerle anılması beni mahcup ediyor, üzüyor. Can Atalay için normal yasama dönemi beklenmeli. Oylama da yapıldı zaten" diye konuştu.

Ancak İYİP Grubu karar alırsa buna katılacağını söyleyen Zorlu, “Parlamenter demokrasi çağrıları yaparken böyle bir fotoğraf verilmesi milletimizin kafasını da karıştırıyor. Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz diye soruyor milletimiz haklı olarak. Ben tekraren bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamu işçisi hedefte

Kamu işçisi hedefte

Ücretleri baskılayan Erdoğan-Şimşek programının yeni hedefi toplu sözleşme sürecine giren 600 bin kamu işçisi. Sendikal bürokrasi eliyle işçiden kaçırılan sözleşme taslağı, iktidar medyasına sızdırıldı. “Taleplerimizi karşılamıyor” diyen işçiler öfkeli. Ekonomide, iç ve dış politikada sıkışan Saray iktidarı, toplumu yönetebilmek için yasaklara, gözaltılara ve tutuklamalarla sarılıyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et