23 Ağustos 2024 12:03

İYİP olağanüstü Can Atalay oturumuna karşı çıktı

İYİP Can Atalay için 10 Eylül’de yeniden olağanüstü toplantı çağrısına karşı çıktı, normal yasama döneminin beklenmesi gerektiğini savundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİP Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu CHP’nin milletvekilliği düşürülen TİP’li Can Atalay için 10 Eylül’de yeniden olağanüstü toplantı çağrısına karşı çıktı. Zorlu, normal yasama döneminin beklenmesi gerektiğini savundu.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davası hükümlüsü ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay hakkındaki kararı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de tekrar olağanüstü toplantıya çağıracaklarını açıkladı.

Ekol Tv'den Eray Görgülü'ye konuşan İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, CHP'nin çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bir defa toplandık. Hiç de hoş olmayan görüntüler yaşandı. Parlamentonun bu tür görüntülerle anılması beni mahcup ediyor, üzüyor. Can Atalay için normal yasama dönemi beklenmeli. Oylama da yapıldı zaten" diye konuştu.

Ancak İYİP Grubu karar alırsa buna katılacağını söyleyen Zorlu, “Parlamenter demokrasi çağrıları yaparken böyle bir fotoğraf verilmesi milletimizin kafasını da karıştırıyor. Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz diye soruyor milletimiz haklı olarak. Ben tekraren bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir fotoğrafın içinde yer almak istemiyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamala Harris resmen Demokrat Partinin başkan adayı oldu

SONRAKİ HABER

Merkez Bankası: Finansal hizmetler güven endeksi ağustos ayında 1,9 puan düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa