23 Ağustos 2024 14:54

Köylüler DEDAŞ’a geçit vermedi: Devlet karnını sırtımızdan doyurmasın

DEDAŞ, asker eşliğinde bir kez daha Savur'un kırsal mahallesi Sürgücü Mahallesine geldi. Mahalle yolunu ekiplere kapatan yurttaşlar, “Devlet karnını sırtımızdan doyurmasın” diyerek tepki gösterdi

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekipleri günlerdir askerler ile Mardin’in Savur ilçesine bağlı Sürgücü Mahallesi’ne baskın düzenleniyor.

Mahalleli ile jandarma arasında gerginlik yaşanırken, yurttaşlara daha sonra biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Yurttaşlar bir süre sonra yolu kapatarak eylemlerini sürdürdü. Eylem alanında genç ve kadınların yoğunluğu dikkat çekerken, kadınlar bekleyişlerine devam ediyor.

Köylülerden Fatma Budak, günlerdir elektriklerinin ve sularının kesik olduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Köylerinin büyük bir köy olduğunu ve tek geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Budak, "Onlardan korkmuyoruz. Burada ne bir fabrika ne de başka bir şey var. Akşama kadar tarlalarda çalışıyoruz. DEDAŞ’ın bu uygulamaları nedeniyle sürekli elektriksiz ve susuz kalıyoruz” dedi.

Halise Sun da, "Cumhurbaşkanı meydanlara çıkıp Filistin halkından bahsediyor. Burada da Filistin halkı biziz. Esaret altında olan halkız. Elektriğimiz ve suyumuz yok. Bize gelen faturaları ödüyoruz. Bizimle dertleri nedir? Batıda hangi kentte elektrik sayaçlarını dışarıya çıkarıyorlar? Bizim sırtımızdan kendilerini doyurmak istiyorlar. Devlet karnını bizim sırtımızdan doyurmasın" diye belirtti.

DEM Parti Mardin Milletvekili George Aslan, eylemlerini sürdüren yurttaşları ziyaret etti. Aslan, askeri yetkililerle görüşerek, köylülerin taleplerini aktardı. 
 
Köyde, yurttaşların ve askerin karşılıklı bekleyişi sürüyor. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Kapanan şirket sayısı yüzde 42,9 arttı

SONRAKİ HABER

Foça Barış Kadınları'ndan Barış için Belgesel Günleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa