23 Ağustos 2024 15:19

Geçirdiğim en iyi haftalardan biriydi

Kadın olarak kendimi çok güvende hissettiğim bir ortamdı. Gerek kadın yürüyüşü olsun gerekse birlikte yaptığımız görevler olsun çok keyifli ve öğreticiydi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Meryem BELLİ

Çukurova Üniversitesi

 

Benim ilk kampımdı ve benim için çok eğlenceli ve öğretici geçti, kendimi geliştirdiğim ve açıkça düşüncelerimi paylaşabildiğim, sonuna kadar eğlendiğim ve sosyalleştiğim bir süreçti. Kamp boyunca komün yaşamın rahatlığını hissettim. Atölyeler bilgilendirici ve zevkliydi, özellikle kadın çalışmaları atölyesi benim açımdan çok aydınlatıcıydı. Kamptaki herkes çok kibar ve açık görüşlü olduğu için kamp boyunca rahattım.

TALEPLERİMİZİ HAYKIRARAK BİRBİRİMİZE DESTEK OLDUK

Kadın olarak kendimi çok güvende hissettiğim bir ortamdı. Gerek kadın yürüyüşü olsun gerekse birlikte yaptığımız görevler olsun çok keyifli ve öğreticiydi. Bir kadın olarak ben de diğer kadınlar gibi birçok sorunla karşılaşıyorum, yaşadığımız şehirde, üniversitelerimizde, çalıştığımız iş yerlerinde yaşadığımız taciz, mobbing, baskılar gün geçtikçe artıyor. KYK ve hastane arasındaki yolda olan ışıklandırma yetersizliği yüzünden kadın öğrenciler olarak gece saatlerinde hastaneye gitmek bizim için çok zor çünkü yürüdüğümüz on beş dakikalık yol çok ıssız, bu yüzden tacize uğrama ihtimalimiz her gün yükseliyor. Yurda ve kampüse giderken bindiğimiz ringlerde birçok kez tacize uğradım ve uğrayan arkadaşlarım oldu. Kadın çalışmaları atölyesi bu sorunlarla başa çıkma ve kendimi ifade etme konusunda çok yardımcı oldu. Yaşadığımız onca haksızlığın karşılıksız kalması gerekmediğini ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Çözüm arayışı içine girdik, bunu üniversiteme ve çevreme taşımak ve aktarmak için elimden geleni yapacağım. Tekrar kampa katılmayı çok istiyorum çünkü geçirdiğim en iyi haftalardan biriydi, bu ortamı tekrar yaşamak çok iyi olur benim için. Katılacaklar için tavsiyem bolca ceket veya kalın giysi getirmeleri ve kesinlikle çekinip geride durmamalarıdır. Yaptığımız birçok etkinlikte yeni arkadaşlarımızı görmeyi çok isteriz, örneğin; yaptığımız kadın yürüyüşünde kampımızdaki kadınlardan ve erkeklerden gördüğümüz destek çok güzeldi, hepimiz birlikte taleplerimizi haykırarak birbirimize destek olduk.

ÖNCEKİ HABER

Gençlik örgütlenmelerinde yer almak istiyorum

SONRAKİ HABER

İmamoğlu'dan imza engeline tepki: Siyasi kibirden, hasımlıktan kurtulun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa