23 Ağustos 2024 15:13

İmamoğlu'dan imza engeline tepki: Siyasi kibirden, hasımlıktan kurtulun

Ekrem İmamoğlu, projelere imza engeline "Siyasi kibirden, hasımlıktan kurtulun. Koltuğu, kendi koltuğu zanneden akıl, derhal aklını başına alsın!" diyerek tepki gösterdi.

Fotoğraf: ANKA

Paylaş

İktidarın muhalefetin elindeki büyükşehir belediyelerinin projelerine yönelik engellerine tepkiler sürüyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın ardından, Sefaköy-TÜYAP Metrosu hattına yönelik engellere de tepki gösterdi.

Muhalefetin yönetimindeki belediyelerin SGK borçlarının tahsiline ilişkin baskıların ardından, başta ulaşım olmak üzere birçok projeye yönelik engeller de gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son yerel seçimlerde kazanamadıkları belediyelere hizmet gitmeyeceği tehditlerinin ardından, ulaşım projelerine engeller sürüyor.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nda 1. Etap Tünel Delme Makinası İlerlemesi çalışmalarını ziyaret eden  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, “İlk konuşulan Beylikdüzü-İncirli hattıydı. Fakat hiç bu konuda adım atılamadı. Bu bölgede 3,5 milyona yakın insanımızın birebir kullanımıyla, İstanbul'un bütün ağlarıyla buluşmasını sağlayacak olan bu ilk hat, Mahmutbey- Bahçeşehir-Esenyurt hattı, hem ilçeleri birbirine bağlayacak hem 11 istasyondan oluşacak, 18,5 kilometrelik bir hat. Böylesi bir hattın o bölgeye katacağı çok farklı değerler olacak” dedi.

"VATANDAŞI CEZALANDIRIYORLAR"

Ulaşım projelerinde iktidarın vatandaşın bir bölümünü ödüllendirip, diğer bölümünü cezalandırma tutumunda olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Örneğin; projesi bakanlıkça onaylanmış, kredisi hazırlanmış, sadece tek bir imzaya kalan Sefaköy-Küçükçekmece-Avcılar-Beylikdüzü-Büyükçekmece-TÜYAP Metrosu’na yönelik engelleme, bizi derinden üzüyor ve gerçekten sarsıyor” dedi.

"HER YERDE HATIRLATACAĞIM"

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın ulaştırma projelerine kredi sağladığını ama cumhurbaşkanlığının yatırım programına alınmadığını anlatan İmamoğlu, “Bir kredi onaylıyorlar ama şunu anlayamıyorlar mesela. ‘Ya bunu niçin imzalamazlar?​’ Soru böyle soruluyor. Bu işin en başındakiler ziyaretime geliyor. Ben, ağzımı aç bir şey diyemiyorum” dedi. İmamoğlu iktidara “Siyasi kibirden kurtulun! Hasımlıktan kurtulun! Ben her yerde hatırlatacağım. Koltuğu, kendi koltuğu zanneden akıl, derhal aklını başına alsın!” diye tepki gösterdi. 
İmamoğlu geçtiğimiz gün de Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın Cumhurbaşkanlığı yatırım programına alınmadığına dikkat çekerek Erdoğan’a “12 bin proje geçti Türkiye çapında yatırım programından ama şu hat geçmedi. Sen onaylamıyor musun? Biz de başlıyoruz. Milletin parasıyla başlıyoruz” diye tepkiş göstermişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Geçirdiğim en iyi haftalardan biriydi

SONRAKİ HABER

Tarafsızlık masalı: Gerçek gazetecilik hangi tarafta?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa