23 Ağustos 2024 15:58

Kamp beni suskunluktan mücadeleye itti

Genç yoldaşlarıma şunu söylemeliyim ki mücadele etmekten başka çaremiz yok. Tek başımıza belki bir şey başaramayabiliriz fakat hep birlikte çok şeyi başarabiliriz.

Fotoğraf: Pexels

Paylaş

Uzay

Bolu

 

Böyle bir gençlik kampının olduğunu örgütlü bir arkadaşım sayesinde öğrendim. Kampa gelmeden önce örgütsüz, gelişigüzel yaşayan ve ülkede yaşadığımız bütün problemlere susarak yaşamaya devam eden bir gençtim. Fakat 21. Gençlik Yaz Kampı’ndan sonra örgütlü, bilinçli ve mücadele ruhuna sahip bir genç olarak kamptan ayrıldım. Kampta hem eğlenip hem öğrendim. Harika insanlar tanıdım. Bunlarla birlikte okumayı çok sevmeyen biriyken kampın ardından bolca okuma ve araştırma bilincine, şevkine nail oldum. Genç yoldaşlarıma şunu söylemeliyim ki mücadele etmekten başka çaremiz yok. Tek başımıza belki bir şey başaramayabiliriz fakat hep birlikte çok şeyi başarabiliriz. Bunun içinde bütün genç arkadaşlarımı örgütlü mücadelemize davet ediyorum.

Genel düşüncelerim bu yöndeyken bir konuya parantez açmak istiyorum. Ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük olduğundan dolayı ve gençlerimiz yeterli ve gerekli eğitimi görmediğinden dolayı kampta yapılan atölyelerde, konuşmalarda konuları anlamlandırmakta güçlük yaşadıklarını düşünüyorum. Bunların bir örneği de benim. Bu sebeple genç arkadaşlarımıza mücadelemizi anlatırken daha sade ve yalın bir dil kullanılmasını tavsiye ederim.
Yaşasın örgütlü mücadelemiz.

ÖNCEKİ HABER

Bağışlanan yurdu da atıl bıraktılar

SONRAKİ HABER

Kamp hayatımda bir dönüm noktası oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa