23 Ağustos 2024 19:02

Hak-İş’ten Kayseri’de ‘temsili katılımlı’ miting

Hak-İş ilk mitingini Kayseri’de yaptı. İşçi katılımının zayıf olduğu mitingde, “İşçiyiz 24 bin lirayla geçinemiyoruz”, “Vergi vermek değil yüksek vergi vermek rahatsız ediyor” yazılı dövizler taşıdı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hak-İş Konfederasyonu 3 ilde yapacağını duyurduğu mitinglerin ilkini Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde yaptı.

Miting öncesi işçi katılımı için koyulan 25 bin hedefi tutmadı, alan yaklaşık 2 bin kişinin katılabileceği şekilde çevrildi. Kayseri’de üye işçi sayısı bakımından potansiyeli olan Özçelik- İş ve Öziplik-İş’in mitinge katılımının zayıf olması dikkat çekti.

İşçiler miting alanında, “İşçiden tasarruf olmaz”, “İşçiyiz 24 bin lirayla geçinemiyoruz” ve “Vergi vermek değil yüksek vergi vermek rahatsız ediyor” yazılı dövizler taşıdı.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Camii yanında yapılan mitingde Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan konuştu. Miting öncesi "Ölürüm Türkiye'm" parçası ve Hak-İş marşı çalındı.

Mitinge katılımda Kayseri Büyükşehir, Melikgazi, Kocasinan Belediyesi çalışanı Hizmet İş üyesi işçilerin yanı sıra, çevre illerden Aksaray, Nevşehir, Malatya, Kahramanmaraş, Niğde, Sivas ve Yozgat illerinde çalışan işçiler de katıldı.

Sınırlı iş yerinden işçi servislerinin miting alanına getirildiği alanda kadın işçi sayısının sınırlı olması dikkat çekti. Öztaşıma-İş, Hizmet-İş, Özsağlık-İş, Özorman-İş Sendikası pankart açtı. Özçelik-İş ve Öziplik-İş’in potansiyeline göre katılımının zayıf olması dikkat çekti.

Hak-İş Kayseri İl Başkanı ve Hizmet İş Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, mitinge 25 bin kişi hedefledikrini söylemişti. Miting alanı ise yaklaşık 2 bin kişinin katılabileceği şekilde çevrildi.

(Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler eylemlerin örgütleyicisi olmadan sorunlar çözülmez

SONRAKİ HABER

İsrail, Mahmud Abbas’ın Gazze’yi ziyaretine izin vermedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa