24 Ağustos 2024 00:51
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2024 11:05

Almanya’nın Solingen şehrindeki festivale saldırı: En az 3 kişi yaşamını yitirdi

Almanya'nın Solingen kentinde düzenlenen bir festivalde bıçaklı saldırı yaşandı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken saldırıda 5'i ağır 8 kişi de yaralandı.

Fotoğraf: Hesham Elsherif/AA

Paylaş

Almanya’nın Solingen kentinde cuma gecesi saat 21.45 civarında, kentin kuruluşunun 650. yılı dolayısıyla başlayan festivalde kimliği belirsiz bir kişi bıçaklı saldırıda bulundu. Elindeki bıçakla festivale katılanların arasında girerek saldırmaya başlayan saldırgan birisi kadın, ikisi erkek olmak üzere üç kişiyi katletti. En az sekiz kişi de saldırı sırasında yaralandı. Bunların beşinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

Saldırgan ise olay yerinde yakalanmadan kaçtı. Polis geniş çaplı bir arama başlattı. Görgü tanıkları saldırganın eşkali konusunda polise bilgi verdi. Polis yetkilileri tarafından basına yapılan ilk açıklamalarda verilen bilgilerin oldukça sınırlı olduğu ifade edildi. Bu nedenle polis vatandaşlardan yardım almak için ayrı bir ihbar hattı kurdu.

Saldırıdan kısa bir süre sonra Solingen’e giden Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul “Durup dururken birileri insanları ayrım gözetmeksizin bıçaklıyor. Büyük bir şok içindeyiz” dedi.

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach olayla ilgili şunları söyledi: “Hep birlikte kentimizin yıl dönümünü kutlamak istiyorduk ama şimdi ölü ve yaralıların yasını tutmak zorundayız. Şehrimize bir saldırı olması yüreğimi parçalıyor.”

Hayatını kaybedenler hakkında da çok ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Cuma günü başlayan Çeşitlilik Festivali (Festival der Vielfalt)  normal koşullarda pazar gününe kadar sürmesi planlanıyordu. Saldırı nedeniyle festival iptal edildi. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Erhan Keleşoğlu: NATO’dan Türkiye’ye biçilen rol şu aşamada kenarda beklemesi

SONRAKİ HABER

Bazı tarımsal desteklere ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa