24 Ağustos 2024 01:37

Myanmar'da 2 gazeteci öldürüldü

Myanmar'da ordu mensupları, güneyindeki Mon eyaletinde, sivillere yönelik saldırılar konusunda haber yapan 2 gazeteciyi öldürdü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Myanmar ordusunun çarşamba günü Mon Eyaleti, Kyaikto Kasabasında düzenlediği ev baskını sırasında hayatını kaybeden dört kişiden ikisinin gazetecinin olduğu bildirildi.

The Irrawaddy gazetesinin haberin​​​​​e göre, Lett Pya köyündeki baskının direniş savaşçılarını barındıran bir evi hedef aldığı iddia edildi, ancak öldürülenler arasında Burma'nın Demokratik Sesi'nden (DVB) Ko Win Htut Oo ve serbest gazeteci Ko Htet Myat Thu da yer aldığı açıklandı.

Kaynaklar, 20'den fazla askerin Ko Htet Myat Thu'nun evine baskın düzenlediğini söyledi. Kyaikto Devrim Gücü (KRF) üyesi olduğu iddia edilen iki kişinin de yaşamını yitirdiği, ev sahibi Ko Htet Myat Thu'nun 90'lı yaşlarındaki büyükannesinin de ağır yaralandığı ifade edildi.

Haberde hem Ko Htet Myat Thu hem de Ko Win Htut Oo, Mon Eyaletindeki çatışmayı ve cuntanın sivillere yönelik zulmünü haberleştirdiği, bu yüzden de sürekli tehditlerle ve tutuklanma riskleriyle karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Ko Htet Myat Thu, Mart 2021'de Kyaikto'da rejim karşıtı bir protestoyu fotoğraflarken cunta birlikleri tarafından bacağından vuruldu ve cezaevine gönderildi.

7 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

2021 darbesinden bu yana 170'den fazla medya çalışanı cunta tarafından tutuklandı ve 60'a yakını hala parmaklıklar ardında. Myanmar Bağımsız Basın Konseyi'ne göre en az 7 gazeteci cunta tarafından öldürüldü.

Konseyin sekreteri Toe Zaw Latt şunları söyledi: “Bu bir savaş suçudur. Rejim gazetecileri kasıtlı olarak evde öldürdü. Sadece eylemlerini kınıyoruz demek yeterli değil. Bu sefer etkili, adım adım bir yanıta ihtiyacımız var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bazı tarımsal desteklere ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı

SONRAKİ HABER

Depremde 150 kişinin öldüğü Palmiye Sitesi’nin firari müteahhidi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa