24 Ağustos 2024 15:49

Doktorların 'geri dönüşü olmayabilir' diye uyarıda bulunduğu tutsağın tahliyesi istenildi

Doktorların, "Bir daha kalp krizi geçirirse geri dönüşü olmayabilir" diye uyardığı hasta mahpus Muharrem Cankılıç’ın tahliye edilmesi için çağrı yapıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek üzere düzenledikleri eylemlerinin 520’nci haftasında da İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde bir kez daha toplandı.

Bu haftaki eylemde, Silivri 1 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan hasta tutsak Muharrem Cankılıç’ın durumuna dikkat çekildi.

4 KEZ AMELİYAT OLDU

 Cankılıç’ın durumuna dikkat çeken İHD Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Nuray Çevirmen, Cankılıç’ın ağır ve kronik kalp rahatsızlığının bulunduğunu, bu nedenle 4 defa kalp krizi geçirdiğini söyledi. Çevirmen, “Doktorlar tarafından acilen bay-pas ameliyatı olması gerektiği söylenmiştir. Koroner Arter hastalığı nedeniyle 2022 yılı sonunda hastaneye kaldırılmış ve anjiyo olmuştur. Damarlara 4 stent takılmış ve 3 balon işlemi uygulanmıştır” diye kaydetti.

DOKTORLAR: GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYABİLİR

Ayrıca Cankılıç’ın yüksek tansiyon rahatsızlığının da bulunduğunu kaydeden Çevirmen, “Bu hastalıkları devam ederken apandisti de hapishanede iken patlamış ve geç fark edilmiştir. Fark edildiğinde acil olarak Silivri Devlet hastanesine sevk edilmiş ve burada hijyenik olmayan bir ortamda 5 gün kelepçeli bir şekilde tedavi görmüştür. Hastalıklarından kaynaklı olarak haftanın neredeyse 4 günü hastanenin acil servislerine kaldırılıyor. Kalp hastalığından kaynaklı olarak nefes almada güçlük yaşıyor. Doktorlar tarafından ‘her an kalp krizi riski taşıdığı ve tekrar geçirilecek bir kalp krizinin geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açacağı’ uyarısı yapılmaktadır” diye aktardı.

“CEZAEVİNDE TEDAVİ MÜMKÜN DEĞİL”

Çevirmen, Cankılıç’ın cezaevi koşulları nedeniyle ameliyat olmayı reddettiğini belirterek, şunları söyledi:  “Ayrıca yapılan tetkiklerde de vücudunun çeşitli bölgelerinde ödem oluştuğu da tespit edilmiştir. Sebebi bilinmeyen bir şekilde yüzü, sırtı bacakların su toplamakta ve kaşıntıdan gece sırt üstü uyumakta zorlanmaktadır. Bağırsak duvarında kalınlaşma ve mesane yan duvarında diverkül tespit edilmiştir. Ailesi ve avukatları tarafından eldeki raporlarla Adli Tıp Kurumu’na sevki ve tahliyesi için defalarca başvuru yapmış olmalarına rağmen bu talepleri kabul edilmemiştir. Ancak ağır kalp hastası olan ve sık sık kalp krizi geçiren Muharrem Cankılıç’ın hapishane koşullarında yaşaması ve tedavi olabilmesi mümkün görünmemektedir.” (MA)

ÖNCEKİ HABER

Ünye’de sitenin istinat duvarı çöktü, giriş katındaki daire yıkıldı

SONRAKİ HABER

Urfa'da elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa