25 Ağustos 2024 04:40

Fırın işçileri hakları için bir araya geliyor

14 saat ve üzeri, sigortasız çalıştırılmaya, izin haklarının gasbedilmesine karşı mücadele eden Diyarbakır’daki fırın işçileri, “Birlik olalım, birlikte değiştirelim” dedi.

Fotoğraf: Sertaç Kayar

Paylaş

Diyarbakır’da fırın işçileri 14 saat ve üzeri, sigortasız çalıştırılmaya, izin haklarının gasbedilmesine karşı verdikleri mücadeleyi değerlendirmek üzere Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Olcay Ozak ile bir araya gelecek.

Geçtiğimiz ay DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası ile birlikte bir dizi karar alan fırın işçileri, 26 Ağustos Pazartesi günü (yarın) Gıda-İş Genel Başkanı Olcay Ozak’ın da katılımıyla yapacakları toplantıda yol haritalarını belirleyecek.

Amed Fırın İşçileri Komisyonundan Adem Demir, çocuklarının geleceğini düşünen tüm fırın işçilerinin bu toplantıya katılmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Biz ne kadar birlik olursak o kadar da güçlü oluruz. Halihazırda çoğu işçi arkadaşımız sigortasız çalışıyor. Sigortalı olanlarımıza da olmayanımıza da günde 14 saati bulan çalışma saatleri dayatılıyor. Tatil hakkımız yok. Bu düzenin değişmesini istiyoruz” dedi. 20 yıl öncesine dayanan deneyimleri olduğunu belirten Demir, “Uzun soluklu bir mücadele vereceğiz. Bu çalışma düzeni hem insani değil hem de yasal değil. Bunun karşısında tüm işçi arkadaşlarımıza Gıda-İş Sendikasına üye olmaları çağrısında bulunuyorum. Sigortalı olmayanlara da birlik olma çağrısı yapıyorum. Bu süreçte sigortasız çalışan kalmasın diye birlik olacağız. Yaklaşık bir aydır sendikamız ile hazırladığımız broşürleri işçi arkadaşlarımıza ulaştırmaya çalıştık. Konuştuğumuz onlarca işçi arkadaşımız oldu. Biriktirdiğimiz şeyler oldu. Bu yüzden de bizim için bu toplantı çok önemli. Pazartesi günü Bahattin Demircan Taziyeevinde saat 20.30’da yapacağımız ve Gıda-İş Sendika Genel Başkanı Olcay Ozak’ın da katılacağı toplantımıza Diyarbakır’daki tüm fırın işçilerini davet ediyoruz. Birleşen işçiler asla yenilmez” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bandırma açıklarındaki bir gemide görevli 2 işçi gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Birleşik Kamu-İş: Gıda fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 67,5

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa