24 Ağustos 2024 17:30

Balıkesir'de Evrensel ile dayanışma etkinliği: Evrensel, sermayenin saldırılarını deşifre ediyor

Balıkesir'de Emek Partisinin çağrısıyla gazetemiz Evrensel'le dayanışma etkinliği düzenlendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Balıkesir İl Örgütü Evrensel gazetesi ile dayanışma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, Evrensel gazetesi Ekonomi Editörü Bülent Falakaoğlu’nun da aralarında olduğu 170 kişi katıldı.

 

 

Tekne turunun düzenlendiği etkinlikte adalar gezildi. 

Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan yaptığı konuşmada sermaye hükümetinin Orta Vadeli Program, 12. Kalkınma Planı ve tasarruf tedbirleri ile işçi sınıfı ve emekçi halkın yüz yıllık kazanımlarına saldırdığını söyledi.

İşsizliğin, açlığın, yoksulluğun derinleştiğini söyleyen Aslan, üretici köylülerin ürettiklerini tarlada bıraktıklarını, yollara döktüklerini, ekemez ve biçemez hale geldiklerini, emeklilerin 12 bin lira ile yaşamlarını sürdürmekte zorlandıklarını, yoksulluk sınırının 60 bin lirayı geçtiğini ifade etti. 

Bu koşullara isyanın Türkiye'nin dört bir yanında sürdüğünü belirten Aslan; “Birçok fabrikada işçiler insanca yaşam için iş bırakıyor, yoksul üretici köylü ürünlerini tarlada bırakıyor, yollara döküyor” dedi.

Can Atalay’ın serbest bırakılmamasına da değinen Aslan, işçiden yana milletvekillerinin sesinin kısılmak istendiğini söyledi. Mecliste yapılan görüşmeler sırasında Ahmet Şık'a yönelik linç girişimi ve saldırının parlamentonun gerçek niteliğini açığa vurduğunu belirten Aslan; “Bu parlamento işçi sınıfı ve emekçileri temsil etmiyor” dedi. 

Aslan “İşçilerin emekçilerin, üretici yoksul köylünün, kamu çalışanlarının, sefalet koşullarında yaşayan emeklilerin, işsizliğin pençesindeki gençliğin, eşitlik ve özgürlük mücadelesi yürüten ezilen halkların mücadelesini birleştirme görevi önümüzde duruyor” dedi.

“EVRENSEL, EMEK MÜCADELESİYLE DOĞA MÜCADELESİNİN KÜRSÜSÜ”

Bülent Falakaoğlu ise yaptığı konuşmada “Tarafımız işçi sınıfının, emeğin tarafıdır. Taraflı olmak gerçeği saptırmak değildir, taraflı olmak gerçeğe bağlanmaktır, sınıftan yana gerçeklerin peşinde koşmaktır” dedi. Evrensel’le dayanışma için düzenlenen etkinlik başlığının çok önemli olduğunu söyleyen Falakaoğlu; "Kıyılar hepimizin hepimiz kıyıdayız teması tam da bizi anlatıyor” dedi.

“Bugün ülkemizin dağı, toprağı, denizleri ve kıyıları sermayenin egemenliğinde sermayenin yağması altındadır” diyen Falakaoğlu; “Evrensel sermayenin bu saldırılarını halka deşifre ediyor” vurgusu yaptı. Falakaoğlu, “Ülke emperyalist şirketlerin ve onların işbirlikçisi tekellerin yağması altındadır. Evrensel, emek mücadelesiyle doğa mücadesinin birliğini, birlikte mücadelenin hedefe götüreceğini söyleyen bir kürsüdür” ifadelerini kullandı. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ömrü mücadeleyle geçen Bedahet Tosun hayatını kaybetti: "Güzel anın bizimle birlikte yaşayacak"

SONRAKİ HABER

İsrail protestolarını takip eden 3 gazeteci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa