24 Ağustos 2024 18:13

Kayseri Şehir Hastanesi işçileri: Baskı ve mobbinge uğruyoruz, sendikalı olmamız engelleniyor

Kayseri'de Şehir Hastanesinde Öz Sağlık-İş'e üye işçiler işten atıldı. İşten atmaları ve yaşanan sorunları protesto etmek için kent meydanında basın açıklaması yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ahmet AKARSU
Kayseri

Kayseri Şehir Hastanesinde çalışan sağlık işçileri Cumhuriyet Meydanı'nda hakları için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada "Yaşasın işçilerin birliği", "Yönetim istifa" sloganları atıldı.

Hak-İş'e bağlı Öz Sağlık-İş Sendikasına üye olan işçiler, çeşitli bahaneler ile işten atılan arkadaşlarına sahip çıkmak üzere bir araya geldi. İşçiler, "Yıllardır emek veriyoruz ama onlar işten atıyor. Hakkımızı istiyoruz" dedi.

İşten çıkarılan taşıma personeli Bekir Şahin, "5 yıla yakındır çalıştığım işyerinde, mobinge uğradım. Psikolojik baskı gördüm. Düşük ücretin verildiği hastanede sendikaya üye olmak istedik. Öz Sağlık-İş'e üye olduk. Benim de içerisinde olduğum bir grup işçinin işine son verildi. Hakkımız bu mudur?" diye sordu.

Bayramlarda dahi izin alamıyorduk diyen Şahin, "Sendikaya üye olmaya başladık. Tam 5 kez çalışma yerim değiştirildi. Nutuk atan yöneticiler bizi işimizden etti. Torpil dönüyor hastanede. Torpili kuvvetli olan rahat, geri kalan zor koşullarda çalışıyor” diyerek yaşananları anlattı.

Sendikaya üye olduğumuz için işten atmalar başladı diyen Şahin, "Tazminat vermemek için baskı ve mobbingle istifaya zorlandık. İşi beğenmeyen varsa kapı orada diyorsunuz. İşçinin hiç mi değeri yok? Şehir Hastanesi kimsenin babasının malı değildir. Her işçi özgürce sendikaya üye olabilir hatta sendika kurabilir. Sağlık işçileri köle değildir. Mücadelemiz sürecek" diye konuştu.

Açıklamada Öz Sağlık-İş Sendikasından kimsenin olmaması dikkat çekti. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail protestolarını takip eden 3 gazeteci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn’in öldürülmesi Diyarbakır'da protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa