24 Ağustos 2024 18:38
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2024 20:14

Gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn’in öldürülmesi Diyarbakır'da protesto edildi

Gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn’in öldürülmesi Diyarbakır’da protesto edildi. Eylemde uluslararası basın örgütlerine de dayanışma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Süleymaniye'nin Seyidsadiq ilçesinde Teperreş köyü yakınlarında gerçekleştirilen saldırıda gazeteciler Gülistan Tara ve Hêro Bahadîn'in katledilmesi Diyarbakır’da protesto ediliyor.

Saldırıya ilişkin Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Basın-İş, Yenişehir ilçesindeki DFG binası önünde açıklama yaptı.

Eyleme DEM Parti milletvekilleri Ceylan Akça, Mehmet Rüştü Tiryaki ve Meral Danış Beştaş ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilci ile gazeteci katıldı. 

DFG önünü ablukaya alan polislere rağmen kitle “Özgür basın susturulamaz” sloganları attı. 

EN SERT ŞEKİLDE KINIYORUZ’

Ablukada konuşan MKG Yöneticisi Aysel Işık, “Bizler, MKG, DFG ve DİSK Basın-İş olarak, öncelikle özgür basına yönelik artan saldırıları en sert şekilde kınıyor ve uluslararası kamuoyunu bu sistematik saldırılara karşı derhal harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi. 

ULUSLARARASI BASIN ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI 

Tüm uluslararası basın örgütlerine ve insan hakları savunucularına seslenen Işık “Türkiye’nin özgür basına yönelik bu saldırılarına karşı sesinizi yükseltin! Bu susturma girişimlerine karşı güçlü bir dayanışma sergileyin! Özgür basın susturulamaz. Hakikatin peşinde mücadele eden gazeteciler olarak, baskılara boyun eğmeyecek ve gerçekleri açığa çıkarmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Kayseri Şehir Hastanesi işçileri: Baskı ve mobbinge uğruyoruz, sendikalı olmamız engelleniyor

SONRAKİ HABER

Antep’te fıstık üreticileri taleplerini alanda haykırdı: Emeğimizin karşılığını istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa