24 Ağustos 2024 21:32

Direnişteki Akcanlar işçileri patronun oteli önünde açıklama yapacak: Destek bekliyoruz

Vergi kesintilerine ve patron tarafından dayatılan yedili çalışma sistemine karşı 8 gündür direnişte olan Akcanlar Tekstil işçileri yarın, patronun sahibi olduğu Grand Otel’in önünde açıklama yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep OSB’de üretim yapan Akcanlar Tekstil fabrikası işçileri, vergi kesintilerine ve patron tarafından dayatılan yedili çalışma sistemine karşı 17 Ağustos günü iş bırakarak üretimi durdurmuştu. Bunun üzerine patron, iş bırakan 90 işçiyi önce Kod 46, daha sonra da işsizlik maaşı almamaları için Kod 22 ile işten çıkarmıştı.

İşçiler direnişlerinin 9. gününde Akcanlar Tekstil patronu Mehmet Akcan’ın sahibi olduğu Grand Otel’in önünde açıklama yapacak.

“SEÇİM ÖNCESİ OYUMUZU İSTEYENLER ŞİMDİ PATRONDAN TARAF”

Gazetemize konuşan işçiler Başpınar’daki tüm işçilere, Antep’teki kitle örgütlerine ve Anteplilere seslendi. Bir işçi “Yedili sistem ve vergi dilimi zulmüne son dedik. Bugün direnişimizin 8. günündeyiz” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Avukat Umut Yılmaz’a seslenen işçi, “Daha önce işçilerin yanında olacağım demişti. Şu an yanımıza gelmiyor, işçilere sahip çıkmıyor. Bizler kendine oy verdik. Aradığımızda telefonumuza akmıyor. Seçimden önce ‘Garibanların yanında olacağım, işçilerin sırtını tutacağım’ diyen insan bugün neden yön değiştirdi de zenginlerin tarafına geçti” dedi. Başpınar işçilerine de seslenen Akcanlar Tekstil işçisi şunları söyledi: “Arkadaşlar gelin birlik olalım, bugün bize yarın size. Bir yerde bu zulme son verilmesi lazım. Destekleriniz bekliyoruz.”

Bir başka direnişçi işçi de “Biz Umut Başkanı, işçilerin umudu olsun diye seçtik, patron dostu olsun diye değil. Buradan bazı arkadaşlarımız kendini aramasına rağmen ‘Biz patronu dinledik, patron doğru söylüyor, haklı taraf patron’ dedi. Ama gelsin bir de bizi dinlesin, kendisine bizim de söyleyeceklerimiz var” dedi.

“SADECE SEVDA KARACA YANIMIZDA OLDU”

Yılmaz’a seslenen başka bir işçi de “Sayın başkanı, seçimdeyken bize verdiğiniz sözler nerede? Şahsen ben oyumu size attım ama siz bizim yanımızda olmadınız. Biz günlerdir buradayız kimse gelip bize siz necisiniz, burada ne yapıyorsunuz diye sormadı. Sadece EMEP Milletvekili Sevda Karaca yanımızda oldu. Biz direne direne kazanacağız ama bize destek vermenizi bekliyoruz” diyerek destek çağrısında bulundu.

Bir diğer işçi de tüm milletvekillerine seslendi: “Seçimden önce sokak sokak dolaşan milletvekilleri ‘Bunu yapacağız, söz veriyoruz, size destek veriyoruz oylarınızı bekliyoruz’ diyorlardı. Seçim bitti. Biz 8 gündür Akcanlar önündeyiz, her gün arıyoruz ‘patron haklı’ diyorlar. Buraya gelen sadece EMEP Milletvekili Sevda Karaca, sadece Emek Partisi. Başka hiçbir milletvekili gelmedi. Yedili sistemi kesinlikle kabul etmiyoruz. Vergi sistemi zulmüne kesinlikle son diyoruz.”

İŞÇİLERE ÇAĞRI: BU SORUN SADECE BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL

Bir işçi de sadece kendileri için değil tüm Başpınar işçileri için direndiklerini söyledi. “Haksızlığa karşı hepimizin ses çıkarması gerekiyor” diyen işçi, “Bugün bana yarın sana. Hep birlikte dayanışma içerisinde olmamız lazım, başkaldırmamız lazım. Hep birlikte tek yumruk olmalıyız” dedi.

Tüm işçilere seslene işçiler, “Yarın Grand Otelin önündeyiz. Tüm işçileri davet ediyoruz. Bizim davamız sizin davanızdır. Sizi yanımızda görmek istiyoruz. Çocuklarınızın aç kalmasını istemiyorsanız, geleceğin daha güzel olması, yarına daha güzel bakması için aramıza katılmanızı istiyoruz” dedi. Şu an aldığı maaşla geçinemediğini söyleyen işçi de “Sistem sadece bizim problemimiz değil. Maaşımız çok düşecek. Zaten şu an aldığımız maaşla geçinemiyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan bir işçi de şunları dile getirdi: “Direnişimizin 8. Günündeyiz. 8 gündür vergi dilimi zulmüne karşı, yedili sisteme karşı direnişteyiz. Yarın taleplerimiz için Akcanlar Holding’in olan Grand Otelin önünde olacağız. Ben de varım diyen herkesi saat 18.00’de otelin önündeki basın açıklamasına bekliyoruz. Herkesin bizimle birlikte olduğunu göstermesini istiyoruz.”

“İŞÇİLER AÇKEN PATRONLARA HUZUR YOK”

Yapacakları açıklamaya ilişkin X hesabından duyuru yapan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) şunları söyledi:

Direnişin 9. gününde #AkcanlarTekstil işçileri patronun otelinin önüne gidiyor.

25 Ağustos Pazar (Yarın)

Saat 18.00’de #GrandHotel önünde yapacağımız basın açıklamasına emekten ve adaletten yana olan herkesi bekliyoruz.

Taleplerimiz net:

  • Pazar tatilini gasbeden 7’li sistem dayatmasına son
  • Vergi dilimi kesintileriyle açlık sınırının altına düşen ücretlere iyileştirme
  • Bayat ve kokmuş otel artıklarını değil, sağlıklı ve doyurucu yemek istiyoruz
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın
  • İnsanca koşullarda çalışmak
  • İnsanca yaşamak
  • İnsan yerine konmak istiyoruz

(Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adalet nöbetini Meclise taşıyan Emine Şenyaşar ameliyat oldu

SONRAKİ HABER

Ürgüp'te Amedspor formalı işçilere saldırı | 1 işçi tutuklandı, Amedspor açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa