24 Ağustos 2024 21:50

Ürgüp'te Amedspor formalı işçilere saldırı | 1 işçi tutuklandı, Amedspor açıklama yaptı

Nevşehir Ürgüp'te saldırıya uğrayan işçilerden biri tutuklandı. Tutuklanan işçi yakını Evrensel'e konuştu: "Olayın üzerini örtmeye çalışıyorlar. Amedspor’u kullanarak 'terörist' demeye çalışıyorlar."

Fotoğraf: MA

Paylaş

Nevşehir Ürgüp'te iddiaya göre, Amedspor forması giydikleri gerekçesiyle üç kişi saldırıya uğradı. Saldırıda biri silahla olmak üzere üç kişi yaralandı.

Saldırı sonrası Amedspor tarafından yapılan açıklamada, "Nevşehir'de taraftarlarımıza yönelik gerçekleştirilen ırkçı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

Açıklamada, "Bu tür saldırılar, toplumsal barışı ve bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Sorumluların, yetkili merciler tarafından bir an önce tespit edilerek, gerekli yasal işlemlerle cezalandırılmasını talep ediyoruz. Amedspor olarak, her türlü ayrımcılığın karşısında durmaya ve taraftarlarımızın haklarını savunmaya kararlıyız. Adalet sağlanana kadar bu konunun takipçisi olacağımızı ve süreci yakından takip ettiğimizi tüm kamuoyuna duyururuz" ifadelerine yer verildi.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan bilgilere göre, saldırıya uğrayan 13 Kürt işçi tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. İşçiler, tedavi sonrası gözaltına alındı. İşçilerden 12’si serbest bırakılırken bacağından silahla vurulan Edip Bozkurt serbest bırakılmadı. Karakolda ifadesi alınan Bozkurt, savcılığa çıkarılmak üzere Ürgüp Adliyesi’ne götürüldü. Burada da saldırıya ilişkin ifade veren Bozkurt, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakimlik, Bozkurt’un birini bıçakladığına dair üç kişinin ifade verdiğini belirterek hakkında tutuklama kararı verdi.

Saldırganların tutuklanıp tutuklanmadığına dair bilgiye ise ulaşılamadı.

TUTUKLANAN İŞÇİNİN YAKINI EVRENSEL'E KONUŞTU

Gazetemiz Evrensel’e konuşan Edip Bozkurt’un kuzeni Lokman Bozkurt, bıçağın bahane edildiğini söyledi. Ortada herhangi bir bıçak, herhangi bir delil olmadığını kendilerinde de bıçak olmadığını ifade eden Bozkurt, “Bıçaklanma mevzusu var diyorlar, onun da bir netliği yok. Şu an olayın üzerini bıçaklama olayıyla örtmeye çalışıyorlar. Meseleyi Amedspor’a bağlayıp bizleri terörist olarak ilan etmeye çalışıyorlar. Sonuç ortada, saldıran onlar, arbede çıkarıp silah sıkanlar onlar, tutuklanan yine biz. İşi bayrağa, terörizme bağlamaya çalıştılar. Amedspor’u kaldıramadılar” dedi.

Çalıştıkları şirketin avukatının vekaleti olmadığı gerekçesiyle kabul edilmediğini, kuzenine barodan avukat atandığı anlatan Bozkurt, “Diyarbakır Barosu ile görüştük, pazartesi günü oradan bir avukatın davayı takip etmesini talep edeceğiz” bilgisini verdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Direnişteki Akcanlar işçileri patronun oteli önünde açıklama yapacak: Destek bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Kırşehir, Kayseri ve Sivas’ta sağanak sele neden oldu, 1 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa