25 Ağustos 2024 08:55
Son Güncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2024 12:24

İsrail Lübnan'ın güneyine saldırdı: 3 kişi yaşamını yitirdi

İsrail Lübnan'a 100 kadar savaş uçağıyla saldırı düzenlediğini açıkladı. İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Ramiz Dallah/AA

 

Paylaş

İsrail ordusu, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırıya 100 kadar savaş uçağının katıldığını açıkladı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın güney bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişinin yaşamını yitirdiğini 2 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail ordu sözcülüğü, Lübnan'a bu sabah düzenlediği saldırıya 100 kadar savaş uçağının katıldığını belirterek, kuzey komutanlığı ve İsrail askeri istihbaratının tespit ettiği binlerce füzenin atılacağı rampaların hedef alındığını aktardı. İsrail ordusu, Hizbullah'ın füze rampalarının çoğunun kuzeyi, bazılarının da İsrail'in merkezini vuracak şekilde konumlandığını, 40 fırlatma noktasının vurulduğunu açıkladı. İsrail Ordu Radyosu Hizbullah'ın saldırısında stratejik yapıların da hedef alınacağı 6 bin kadar füze ve insansız hava aracı atmayı planladığını ve İsrail ordusunun Lübnan içinde 200 kadar noktayı vurduğunu bildirdi.

SALDIRIDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun Lübnan'ın güney bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

    Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusuna ait insansız hava aracının (İHA), Lübnan'ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

    İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyine düzenlediği onlarca saldırıda 2 kişinin öldüğü, biri Suriye uyruklu 2 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

    İSRAİL'E AİT BİR İHA, LÜBNAN'IN KUZEYİNE DÜŞTÜ

    Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusuna ait bir İHA, sabah saatlerinde Lübnan'ın kuzeyindeki Akkar iline bağlı Ayn Tanta kasabasında düştü. Haberde, başka detaya yer verilmedi.

     

    The Times of Israel gazetesinin haberine göre, Hizbullah'ın Beyrut'taki komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak Mossad merkezini vurmayı hedeflediği ancak İsrail’in "önleyici saldırısıyla" bu girişiminin engellendiği iddia edildi.

    Hizbullah'ın Herzliya yakınlarındaki Mossad karargahına saldırı düzenlemeyi hedeflediği öne sürüldü. Haberde, İsrailli yetkililerin bu sabah Hizbullah’ın Mossad merkezini vurmayı amaçladığına dair değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi. Hizbullah’ın Mossad merkezi dahil bazı bölgeleri vurmayı hedeflediği saldırının İsrail'in "önleyici saldırısı" sayesinde engellendiği iddia edildi.

    İsrail Lübnan'a yönelik saldırı başlattığını açıklarken, Hizbullah da Beyrut'ta komutanlarından Fuad Şükür'e düzenlenen suikasta misilleme olarak 30 Temmuz'da İsrail’e saldırı başlattığını duyurmuştu. Lübnan Hizbullahı, saldırıların ilk aşamasının 320 füzeyle tamamlandığını açıklamıştı. İnsansız hava araçlarının (İHA) İsrail'in askeri kışlalarını ve bölgelerini hedef aldığı belirtilmişti.

    48 SAAT OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

    İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail'de 48 saat olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

    Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Gallant'ın "iç cephedeki durum" nedeniyle olağanüstü hal ilan ettiği belirtildi. Olağanüstü halin 48 saat boyunca geçerli olacağı ifade edildi.

    Hizbullah ile yaşanan son çatışmalar nedeniyle Tel Aviv'in yanı sıra İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde de bazı kısıtlamalara gidildi.

    Bu kapsamda açık alanlarda 30, kapalı alanlarda ise 300'den fazla kişiyi aşacak toplantılar yasaklandı. Ayrıca, Lübnan sınırına yakın plajlar kullanılamayacak.

    BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

    İsrail ve Lübnan'daki durumu "yakından takip ettiği" ve "akşam boyunca ulusal güvenlik ekibiyle görüştüğü" bildirildi.

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett AA muhabirine yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail ve Lübnan'daki durumu "yakından takip ettiğini" ve "akşam boyu ulusal güvenlik ekibiyle temasta olduğunu" söyledi. Savett, Biden'ın talimatı üzerine üst düzey ABD'li yetkililerin İsrailli mevkidaşlarıyla görüşmeleri sürdürdüğünü kaydetti. Savett, "İsrail'in kendini savunma hakkını desteklemeye ve bölgesel istikrar için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)

    ÖNCEKİ HABER

    Telegram'ın kurucusu Durov Fransa'da gözaltına alındı

    SONRAKİ HABER

    Almanya’da festivale düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa