25 Ağustos 2024 09:23

Almanya’da festivale düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD terör örgütü, Almanya'da 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlendi.

Fotoğraf: Hesham Elsherif/AA

Paylaş

Almanya'nın Solingen kentinde cuma gecesi bir festivale düzenlenen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı bıçaklı saldırıyı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üstlendi.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Herbert Reul, kamu yayıncısı ARD’nin "Tagesthemen" programında yaptığı açıklamada, şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Reul, “Gerçekten aradığımız kişi kısa süreden beri gözaltında. Bu, çok şüphelendiğimiz biri. Ancak bunun şimdi incelenmesi gerekiyor.” dedi. Reul, “Bu kişi hakkında sadece ipucu değil, aynı zamanda kanıt da bulduk.” ifadesini kullandı.

Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss 15 yaşında bir kişinin gözaltına alındığı, bu kişinin saldırıyla bağlantısının araştırıldığını açıklamıştı.

Düsseldorf Emniyet Müdürlüğünden Thorsten Fleiss saldırıda 67 ve 56 yaşlarında 2 erkek ile 56 yaşında bir kadının öldüğünü, 4'ü ağır 8 kişinin yaralandığını açıkladı. Soruşturmayı yürüten Başsavcı Caspers 15 yaşındaki genci zanlı olarak değerlendirmediklerini belirterek, "Şu ana kadar (gencin) sadece bir kişiyle konuştuğunu biliyoruz. Bu kişinin de fail olup olmadığını bilmiyoruz." dedi.

Almanya’nın Solingen kentinde cuma gecesi saat 21.45 civarında, kentin kuruluşunun 650. yılı dolayısıyla başlayan festivale bir kişi bıçaklı saldırıda bulundu. Elindeki bıçakla festivale katılanların arasında girerek saldırmaya başlayan saldırgan birisi kadın, ikisi erkek olmak üzere üç kişiyi katletti. Saldırıda en az 7 kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail Lübnan'ın güneyine saldırdı: 3 kişi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kayseri'de sele kapılan yurttaşın cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa